Weskó

James Bond legendás órái - Rolextől az Omegáig

2021. március 22. 01:09 - Molnár Balázs L.

 

omega_seamaster_300_spectre_watch_jpg_760x0_q75_crop-scale_subsampling-2_upscale-false.jpg

 Ha minden jól megy, a számtalan halasztás után idén végre a mozikba kerül a 25. James Bond film, a Nincs idő meghalni.

 A Nincs idő meghalni betétdalát a manapság elég nagy népszerűségnek örvendő Billie Eilish énekelte el, amiért meg is kapta a Grammy díjat. Ezzel pedig történelmet is írt, méghozzá azzal, hogy az első olyan díj volt ez, amit olyan film betétdaláért adtak át, ami még bemutatásra vár. A sok halasztás mellett nemrég kiderült, hogy számtalan jelenetet újraforgatnak a filmhez. Itt azért felmerül mindig a kérdés, hogy vajon miért, de hálisten nem a minőséggel volt gond, hanem a termékelhelyezésekkel.

 Ugyanis amióta létezik James Bond, azóta minden részben a legmodernebb kütyükkel szállt szembe az ellenséggel kedvenc kémünk, ehhez pedig a világ legnagyobb márkái szívesen adták a nevüket és termékeiket. Viszont a vírus miatt a már 2 éve leforgott filmben szereplő termékek rég nem aktuálisak, ezért újra forgatják azokat a részeket, amikben ezek feltűntek, hisz a márkák sem a tavaly előtti termékeiket akarják reklámozni, amik esetleg már nincsenek is forgalomban. Ha pedig kütyük és James Bond, akkor jönnek karórák.

 Több márka is megjelent már a sorozat részeiben, míg kezdetben Rolexekkel a kezén hódította meg a női szíveket Bond, addig Roger Moore érában már a Seike uralta a vásznat, míg napjainkban Omega órákat visel Daniel Craig a filmekben. Az első részben öt órát szedtem össze.

 

rolex-submariner-bond-reference-6538-big-crown-1.jpg

 

Dr. No (1962) – Rolex Submariner Ref. 6538

Ki játszotta: Sean Connery

 Hol is kezdjük a listát, ha nem az első filmnél, a Dr.No-nál. James Bond és a Rolex kötődése egészen Ian Fleming regényéig, Casino Royalig nyúlik vissza. Nem volt nehéz beágyazni a történetbe a márkát, hisz Fleming is nagy rajongója volt a Rolex óráknak, számtalanszor láttak a csúklóján egy Explorer 1016-ost. Állítólag a legenás karaktert játszó Sean Connery is odavolt a Rolexekért, a legenda szerint pedig a saját Rolex Submarinerjét viselte a filmben. Amihez bőrszíjat viselt, ezzel pedig egy legendás kooperációvá vált.

 

gruen_precision_510_dr_no.jpg

 

Gyémántok az örökkévalóságnak (1971) – Gruen Precision 510

Ki jászotta: Sean Connery

 Ebben a filmben tért vissza Sean Connery a hetedik felvonáshoz, hogy ott folytassa, ahol abbahagyta. A filmben azonban csak egyszer tűnik fel az óra amit visel, akkor is úgy, hogy szinte lehetetlen legyen felismerni azt. De nagy az egyetértés abban, hogy az a Gruen Precision 510 tűnik fel, amit már az első részben is viselt.

ga018-seiko-0674-lc-roger-moore-james-bond-spy-loved-me-636.jpg

A kém, aki szerett engem (1977) – Seiko 0674 LC

Ki játszotta: Roger Moore

 Az első rész, ahol a jól bevált Rolex Submarinert lecserélték hosszabb időre, a hetvenes években éppen nagyot hódító digitális órák trendjét meglovagolni vágyó franchise egy Seiko 0674 LC típust helyezett el Bond karján. Ha ez nem lett volna elég menő akkoriban, akkor az óra képes volt kis üzeneteket kinyomtatni, ami egy másik kémtől származott. Mellette pedig azért ott volt egy Rolex GMT Master. Biztos, ami biztos.

15a399a55cd463e61d09c457d295c916.jpg

Aranyszem (1995) – Omega Seamaster Professional 300M Ref. 2541.80

Ki játszotta: Pierce Brosnan

 Ugrunk egy nagyobbat időben, hat év kihagyás után újra visszatér a széria, most már azonban Pierce Brosnan követi Timothy Daltont, majd 4 részen keresztül ő lesz mindenki számára James Bond. Ha pedig új Bond, új karóra is dukál. Méghozzá annyira, hogy az Omega lett a franchise hivatalos partnere. Természetesen a filmben ez az óra sem csak az időmérésre volt alkalmas, beépített lézer és detonátorral is felvolt szerelve.

omega_seamaster_300_spectre_watch_jpg_760x0_q75_crop-scale_subsampling-2_upscale-false.jpg

 

Spectre (2015) – Omega Seamaster 300 Ref. 233.32.31.41.21.01.001

Ki játszotta: Daniel Craig

 Az utolsó bemutatott James Bond, ami után nem csak Daniel Craig akarta otthagyni a karaktert, ha nem én is a falat kapartam tőle. Továbbra is az Omega szállítja az aktuális modellt a filmekhez, ebben is egy elegáns Seamaster számolja a másodperceket. Az, hogy mikor láthatjuk az új részben a következőt, azt egyelőre homály fedi. Remélhetőleg minél előbb.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr4616421606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása