Weskó

A világ legdrágább órái #2

2020. október 03. 19:53 - Molnár Balázs L.

patek-philippe-5004t-cover.jpg

 Folytatódik a világ legdrágább óráit felsorakoztató sorozatom, melynek listáján a "legolcsóbb" óra is messze az elérhetetlen kategóriát képezi az átlagember számára. Jönnek mindent luxust és eleganciát felülíró zsebórák és végtelen gíccsel elkápráztató, és az elképzelhetetlen mechanikával ellátott igazgyöngyök. Órára fel.

Most Expensive Watches - Rolex Daytona Ref. 6263 Oyster Albino

15. Rolex Daytona Ref. 6263 Oyster Albino  

A 15. helyet egyRolex Daytona Ref. 6263 Osztriga Albino szerezte meg. A neve a kronográf számainak jellegzetes fehér árnyalatából ered. Rozsdamentes acél tokot és szíjat kínál, valamint egy Caliber 727-et. Még mindig a Rolex egyik legdrágább órája, Eric Claptonnak is volt egy belőle, és mivel összesen 4 darabot gyártottak belőle, ez messze feltolta az óra árát.

Ára: 4 millió dollár (1,2 milliárd forint)

Most Expensive Watches - Breguet Antique Number 2667

14. Breguet Antique Number 2667

 Az első zsebóra, ami bekerült a 15-ös listára.

Bár manapság nehéz elképzelni, hogy ne a kezünkön viseljük az egyik, ha nem a legfontosabb kiegészítőnk, vannak esetek és korok, amikor a zsebóra mindenek felett áll. Stílusban, életérzésben. Nem csak az idő megtudásához kell a zsebunkbe nyúlni, de ahhoz, hogy legyen egy Breguet Antique Number 2667-esünk, ahhoz is le kell szurkolnunk 1 milliárd 350 millió forintot. 18 karátos sárga aranyban tündököl a két mutatóval rendkező gyöngyszem. 

Ára: 4,5 millió dollár (1,35 milliárd forint)

Most Expensive Watches - Louis Moinet Meteoris

Louis Moinet Meteoris

Listánk 13. helyén egy Louis Moinet Meteoris áll. Amelett, hogy a legrágább órák listáján szerepel, felkerülhetne a legritkábbéra is. Nem elég, hogy mindössze 4 darabot készítettek belőle, de mind a négy magában hordoz egy picike hold követ. Természetesen ha ez nem lenne elég válasz arra, miért került fel a világ legdrágább órái listájára, akkor ezt még kiegészítették a lehető legfejlettebb mechanikával és a legdrágább anyagokból készítették el. 

Ára: 4,6 millió dollár (1,38 milliárd forint)

Most Expensive Watches - Hublot Big Bang Diamond

12. Hublot Big Bang Diamond

 Akárcsak az előző óra, ennek a neve is elég árulkodó.

Az 5 millió dollárba kerülő óra 1280 három karátos gyémántot tartalmaz, melyeket egy 40 éves tapasztalattal rendelkező New York-i ékszerész vágott kézzel. Beyonce férje, Jay-Z 43. születésnapjára vásárolta ajándékba. Nem biztos, hogy tudtam volna fényűzőbb ajándékot kitalálni.

Ára: 5 millió dollár (1,5 milliárd forint)

Most Expensive Watches - Patek Philippe Calibre 89

11. Patek Philippe Calibre 89 – $5.5 Million

 

Egy újabb Patek Philippe és egy újabb zsebóra csusszant be a listjára a Calibre 89-es személyében.

Ez egy 1989-ben létrehozott emlékzsebóra, amely a vállalat 150. évfordulójának megünneplésére készült. Patek Philippe a 89-et az elkészítése idején „a világ legbonyolultabb órájának” nyilvánította. Súlya 1,1 kg, és összesen 1728 alkatrésze van. Ha megunnád a karórát, egy ilyenre érdemes beruházni.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr5315591964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása