Weskó

Hallod, itt állok a ház előtt.. - Hasznos funkciókkal bővül a Google Maps

2017. április 03. 20:40 - Molnár Balázs L.

maxresdefault_10.jpg

 Rendszerint amikor egy ismerőssel akarunk találkozni, és mondjuk neki hol találkozzunk, tuti hogy tökéletesen a hely másik oldalán várakozik rád. Erre talált ki most egy tök jó kis frissítést a Google, a Maps alkalmazásában. Elsőre kicsit bizarrul hangozhat, sokan mondhatják rá hogy ijesztő, viszont sok esetben hasznos is lehet ez az újítás. Jön egy olyan funkció az applikációba, amin keresztül valós időben oszthatjuk meg a barátainkkal éppen hol tartózkodunk.

 Ezt természetesen mi kapcsolhatjuk be, szóval nem kell parázni, nem fogja tudni mindenki folyton hol vagy. A Maps egyébként akár 3 percenként is küldheti a helyzetünket az általunk kiválasztott ismerőseinknek, de nagyobb időközönkéntire is beállíthatjuk a jelzést. Ez biztonsági funkcióként is jól jöhet, illetve ha egy nagy fesztiválon vagyunk, rengeteg ember vesz körül minket és nem találjuk a másikat, simán ránézünk a telefonunkra és megmutatja hol van éppen a barátunk. Ez a funkció Androidon és iOS-en is egyaránt hamarosan bevezetésre kerülhet. Nemrég pedig egy hasonló, helyzetmeghatározó funkcióval bővült a Maps, mégpedig a parkolás helyét képes megmutatni nekünk, ha elfelejtettük volna hova parkoltunk. Itt annyit kell tennünk, hogy amint kiszálltunk az autónkból, lerakunk egy cetlit, hogy "Hallod, itt várok addig míg elslattyogsz a dolgodra", majd simán megnézzük hol is van a cetlink, és visszasétikálunk az autónkhoz. Ehhez kiadott egy pofás kis beharangozó előzetest is a Google, amit itt meg is nézhetsz:

 Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény.  Ja meg kövess az Instagramon is, ott is csupa érdekeset osztok meg. ;) 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr2012398865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása