Weskó

Ilyen erős lesz az új Xbox - Talán most jön el majd az igazi generációugrás?

2017. április 06. 16:52 - Molnár Balázs L.

projectscorpio_0.jpg

Délelőtt már a Facebook oldalon beharangoztam (ezért is érdemes ott is követni ;) :D), hogy ma délután végre kiderül  milyen erős is lesz az Xbox Project Scorpio konzol. Már korábban volt a konzolról itt a blogon szó, akkor is tudtunk már jó pár dolgot róla, most azonban hivatalosan is leleplezte a Microsoft a szerintük 4K gamingre építő konzoljukat. Most a Digital Foundry-nak sikerült bejutnia a Microsoft főhadiszállására, és elhozta nekünk a kincset érő adatokat.

Az előbb említett bejegyzésben még nem voltunk adat a memória mennyiségéről, azonban annak gyorsasága már akkor is tudható volt. 12 GB GDDR5-ös memória fog kerülni a Project Scorpio-ba, amiből 4 GB-át eszik az oprendszer és a többi pedig mehet a játékra, ami hatalmas előrelépés a One-hoz és a jelenlegi legerősebb konzolhoz, a PS4 Pro-hoz képest is. Ez másodpercenként 326 GB/s gyorsasággal kommunikál, a PS4 Pro 218 GB/s-hez képest. Míg a One-ban még a régi, DDR3-mas modulokat találjuk, amivel már a 2013-ban is hátrányban voltak. Azonban ez már a One S-nél utolérte a PS4 Pro sebességét, így nem volt tetten érhető különbség. A legnagyobb dolog amit azonban eddig is emlegettünk mindig a Project Scorpio kapcsán az az, hogy egy 6 terrafloppos teljesítményre képes. Nos ezt hozza az egység, továbbra is maradt a nyolc magos AMD processzor, ami magonként 2.3Ghz-en dolgozik, a PS4 Pro 2.1Ghz, míg a feldolgozó egysége 1175 Mhz-n pörög. Ezzel a teljesítménnyel a processzora 30%-al ráver az előzőre, míg grafikus egysége 4,6-szor erősebb. Azért ez nem kis előrelépés, viszont nem tudom hova kéne helyezni ezt a gépet. Főleg árban leszek kíváncsi, hogy ekkora teljesítményért, mennyit kérnek majd el érte. Gyanús hogy 200 ezer környékén lesz, ami már nálam sok egy konzolért, akkor is, ha nagy teljesítményre képes, hisz ott vannak a 20 ezer forintos játék árak, és az előfizetések a szolgáltatásokra. Most lesz meg az a generáció ugrás, amit a PS4 és az Xbox One-nak kellett volna elhoznia? Vagy csak egy erősebb számítógépet raktak bele egy dobozba, majd felcímkézték Microsoftéknál és eladják nekünk? Vajon a Project Scorpio hozza el majd Xboxra a virtuális valóságot? Dobd meg kommentben te mit gondolsz a dologról, mert tényleg érdekel ti mit gondoltok erről. Egyébként ha további dolgokat akarsz megtudni a Scorpioról, a Digital Foundry-n több információt is megosztanak a gépről. Azért elég komoly kis gép lesz ez, kíváncsian várom.

Project Scorpio Xbox One PS4 Pro
CPU Eight custom x86 cores clocked at 2.3GHz Eight custom Jaguar cores clocked at 1.75GHz Eight Jaguar cores clocked at 2.1GHz
GPU 40 customised compute units at 1172MHz 12 GCN compute units at 853MHz (Xbox One S: 914MHz) 36 improved GCN compute units at 911MHz
Memory 12GB GDDR5 8GB DDR3/32MB ESRAM 8GB GDDR5
Memory Bandwidth 326GB/s DDR3: 68GB/s, ESRAM at max 204GB/s (Xbox One S: 219GB/s) 218GB/s
Hard Drive 1TB 2.5-inch 500GB/1TB/2TB 2.5-inch 1TB 2.5-inch
Optical Drive 4K UHD Blu-ray Blu-ray (Xbox One S: 4K UHD) Blu-ray

 

Forrás: Digital Foundry

 Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény.  Ja meg kövess az Instagramon is, ott is csupa érdekeset osztok meg. ;)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr812406155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása