Weskó

Egy gyűrű mind felett, egy gyűrű kegyetlen.. - Token okosgyűrű

2017. július 09. 21:16 - Molnár Balázs L.

token-smart-ring.jpg

 Kitalálták az okos gyűrűt, aminek tulajdonképpen az érdemi lényegét az okos óra lefedi már jó pár éve, azért pofás kis cucc ez is. A Token gyűrűben helyett kapott Bluetooth és NFC is, ezáltal könnyedén fizethetünk vele bankkártyánkkal is. Ezen felül képes a tömegközlekedés jegyet is kiváltani, csupán oda kell érintenünk az egységhez a kezünk és máris utazhatunk. A hangulatos kis előzetesben megmutatják, mennyire könnyedén lehet vele sok dolgot kiváltani, akár az autónkat is kitudjuk vele nyitni, illetve a lakásajtót is hasonló módon nyitni és zárni.

token-door.jpg

Ezekhez azonban külön kiegészítők kellenek, illetve van ami még el sem készült teljesen, de egészen megkönnyítheti a mindennapi dolgainkat ez a kis cucc.Bár nagyjából az emberek nagy részének manapság is folyton a kezében van a telefon, így bankkártyás fizetés kiváltására és a tömegközlekedéshez is alkalmas a mobiljuk. Ha van bennük NFC. Az meg a legtöbb mostani telefonban már alaptartozék. A gyűrű fejlesztésében egyébként a MasterCard, Visa és a Microsoft is részt vett, így garantáltan jól fog működni vele a fizetés és a számítógépek feloldása sem lesz nagy feladat számára. Felmerülhetett benned, hogy mi van akkor, ha ellopják?

token-smart-ring-3.jpg

A gyűrű amikor felveszi a gazdája, rögtön egy ujjlenyomat olvasóval beazonosítja őt, majd csak ezután férhetünk hozzá az adatokhoz. Amint levesszük, lezárja magát az eszköz. Az aksi elvileg két hétig képes egy töltéssel elmenni. Az ára 249 dollárt kóstál, míg az autós és a lakás zár kiegészítőért hozzá még pluszban 100-100 dollárt kell letennünk az asztalra. Ez jó magyar forintra átszámítva nagyjából 70 ezer forint a gyűrű, míg a hozzá való kiegészítőkért olyan 30 ezer forintot kérnek.

 Ha tetszett a cikkem, és szeretnéd támogatni a munkám, kérlek dobj egy lájkot a  Facebook oldalamra,  esetleg oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr4212640777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása