Weskó

Hátizsák, hátizsák.. Nyáron jön a HP VR tatyója, az Omen X

2017. április 25. 21:17 - Molnár Balázs L.

omen-vr-backpack-05.jpg

 Már tavaly bemutatkozott a HP VR háti tatyója, az Omen X. Mi is ez? Egy hátizsákba tuszkolt számítógép, amit arra találtak ki, hogy meghajtsa az éppen rajtunk lévő virtuális valóság szemüveget, legyen ez az Oculus féle Rift vagy a HTC Vive, ezzel pedig ledobhatjuk a megkötéseket és bárhova magunkkal vihetjük az eszközt.

- Múlthéten kifejtettem véleményem a virtuális valóságról, annak jó és rossz hatásairól, amit itt tudsz olvasni. Egyébként jó dolog, egy új fajta önkifejezési módot adhat a játékfejlesztőknek, történet mesélésnek egy új dimenziót adhat, viszont ez mindaddig tud értékes és értelmes lenni, míg a helyén van kezelve. - A HP mindeddig tesztelte az eszközt, most nyártól pedig, egészen pontosan júniusban már megvásárolhatóvá teszi. Két változat lesz a táskából, egy a játékosoknak szánt verzió, másikat pedig a kereskedelembe szánja. Az első verzió súlya valamivel kevesebb lesz mint 5 kilogramm, ami azért nem sok, bőven elbírható a hátunkon. Talán az egyik aggasztó pontja a melegedés lehet, de valószínű odafigyeltek erre is a kialakítás során. A táskába két akkumulátor helyezkedik el, amiket bármikor azonnal cserélhetünk. Ezek pedig elvileg 1 óra játékidőt biztosítanak, max teljesítmény mellett.

 Itt pedig megoldották, hogy menet közben is cserélhessük az aksikat,így egy pillanatra sem kell leállni, csak kicseréljük őket és mehet tovább a móka. Elvileg az eszköz lényege, hogy felszámolja a rengeteg kábelt ami a számítógéphez köt minket, és csupán a táskába elvezetett kábelek legyenek, amikben nem akadunk el. Fel kell kötnie a HP-nak azt a bizonyost ha valamire is vinni akarja ezzel a táskával, hisz már a Zotac és az MSI is rendelkezik hasonló eszközzel, illetve a Dell sem marad ki a sorból. Tudom, tudom, te is arra vagy kíváncsi, milyen gép rejlik a táskában, de felkutattam érte a fél internetet, azonban sehol nincs információ erről. Még annyiról sem találtam, hogy a táska a minimum igényt próbálja ellátni, vagy ténylegesen a legdurvább virtuális élményre mennek rá, viszont akkor brutálisan zabálni fogja az akkumulátorokat, és mire elindítunk egy játékot, már lehet jobb választás lett volna, ha ki sem mozdultunk volna otthonról.

 Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, kövesd a Facebook oldalam, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény.  Ja meg ott az Instagramon is, ott is csupa érdekeset osztok meg. ;) 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr4312430945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása