Weskó

3 dolog, amit magával hoz októberben a Faceboo

2016. október 05. 20:20 - Molnár Balázs L.

A Facebook töretlenül fejleszti az alkalmazásait, ezáltal folyamatosan kapunk újabbnál-újabb funkciókat. Október pedig a Messengertől lesz hangos, rögtön 2 feature is bekerült az alkalmazásba. Az első funkció, a titkosított üzenetváltást már a Whatsapp és a Viber is régóta tudja, nyár óta pedig a Messenger is szépen lassan elkezdte bekapcsolni mindenkinél. A héten pedig bejelentették, hogy most már mindenkinél elérhető a funkció. Ez a végpont-végpont közötti kommunikáció annyit tesz, hogy elvileg nem lehet lehallgatni. Sem a Facebook nem tudja, sem egyáltalán senki. De ezt azért kezeljük fenntartásokkal. Jó nagyokkal. De csak akkor működik a funkció, ha mindkét félnél be van kapcsolva, és csakis azon az eszközön tudják használni, amin elindították. Nem lehet folytatni a számítógépen, vagy tableten. Illetve fordítva.

Képtalálat a következőre: „messenger secret conversations”

A következő opció amit kínál a Facebook, az egy lehetőség mindenkinek egy privát webshop készítésére. Mivel már lehet pénzt is utalni, ezért gondoltak egyet, és kitalálták az apróhirdetést. Ide feltehetjük használt, megunt tárgyaink. Majd feltöltjük a dolgainkról készített képet, nevet adunk nekik, rövid leírást, és persze az árát, illetve megadjuk milyen kategória és hogy hol is vagyunk találhatóak. Majd aki megszeretné vásárolni a termékünk, az dobhat is egy üzenetet nekünk, hogy hol és mikor nézheti meg. Egyelőre pedig még csak az Államokban, az Egyesül királyságban, Új-Zélandon és Ausztráliában érhető el.

Képtalálat a következőre: „facebook marketplace”

Utoljára pedig egy elég nagy másolást ejtett meg ismét a Facebook, még pedig az eltűnő képek és videók funkciót. Ez pedig már jól ismert a Snapchat alkalmazásból, ahonnan már sikeresen lemásolták az önmegsemmisítő fotó és videó megoldását, majd elhelyezték az Instagramban. Itt viszont 24 órán belül eltűnő tartalmakat tudunk majd generálni, illetve a megszokott módon szerkeszteni, írni rá, rajzolni, filterezni. Ez pedig nem más, mint a Messenger Day. Legalábbis eddig, még nem végleges a név. Szokásához híven a Messenger bőszen menti a képeink és a videóink, így ezekről is lesz másolat. Egyelőre csak Lengyelországban elérhető, ott folyik a tesztelése.

Képtalálat a következőre: „messenger day”

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr3111772873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása