Weskó

Így lát a Tesla robotautója

2016. november 21. 16:49 - Molnár Balázs L.

 landscape-1444156742-tesla.jpg

 Most hogy így láttam a Tesla autóját működés közben, azért elfogott egy kis félelem, hogy mégis csak egy gépre bízzuk az életünk. Majd láttam hogy az autó annyira egyszerűen oldja a közlekedésben éppen felmerülő problémákat, hogy az valami eszméletlen. Jó volt néhány eset, amikor állóra fékezte az autót, mert nem volt biztos a dolgában, de egyébként csodálatos hol jár a tudomány.

A jobb oldalon elhelyezett kamerák képében láthatjuk, az autónak színekkel jelzi a körülötte lévő tárgyakat a szoftver, amiket attól függűen színez, hogy mennyire kell éppen törődnie vele. Az út felfestése például végig lila, ahogy a táblák is, így leszűrhetjük ebből, hogy azok eléggé fontosak. :D A kék ami közel van és figyelni kell rá, míg a zöld az a háttér, azzal nem kell annyira törődnie, de folyamatosan pásztáz mindent, nehogy baj legyen. A Tesla egyébként nemrég bejelentette, hogy a következő autójaikban már 30-40 szer nagyobb fedélzeti számítógéppel fognak rendelkezni, ezzel is biztonságosabbá téve az önvezető funkciót. A videó élvezetéhez pedig a Rolling Stones szolgáltatja a kellemes zenei aláfestést.

  Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr3911985676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása