Weskó

Hogyan menekült meg a Pixar, és mi köze ehhez Steve Jobsnak?

2016. szeptember 25. 20:30 - Molnár Balázs L.

Az egész ott kezdődött amikor 1979-ben létrejött The Graphic Group divízió a Lucasfilmen belül. Míg a fő profiljuk eddig is a számítógép gyártás volt, addig az új részleg animációs bemutatókat készített. Azonban George Lucas nehéz helyzetbe került, így szükségesnek látta megválni egyéb érdekeltségeitől, ezért el akarta adni az újonnan alapított csoportot. Azonban a cég alapítói, Ed Catmull és Alvy Ray Smith nem akarták. csak befektetőt kerestek. Itt jön a képbe Steve Jobs újra, aki már korábban is szerette volna felvásárolni a céget, és akit manapság mindenki csak az Apple céggel boronál össze, azonban ő volt az aki megmentette a cég írháját. De mivel mint fentebb említettem nem szerették volna eladni a céget, így többségi tulajdonosként foglalt helyet Jobs (70%-os részesedésse, plusz feltőkésítette) majd 1986-ban létrejött a Pixar Stúdió, melynek védjegyévé vált az ugráló lámpa és a labda. De csak 1995-ben jött el a nagy áttörés, amikor is elkészült az első egész estés animációs filmük, a Toy Story - Játékháború, mely meghatározta a cég portfólióját, és azóta is a talán, hanem a legjobb animációs filmekkel láttak el minket az elmúlt két évtizedben. A Némó nyomában-tól kezdve a Hihetetlen családig mind mind klasszikussá vált darabokat ismerhettünk meg a Pixar jóvoltából.

Forrás: Imab

komment
Címkék: tények pixar imab

Hasznos alkalmazások #1 - Office Lens

2016. szeptember 20. 17:31 - Molnár Balázs L.

Manapság mindenhova telefonnal megyünk, nem bírunk ki egy órát internet nélkül, de miért is kéne? Most már minden területen, legyen az játék, zenestreamer szolgáltatás vagy közösségi oldalak, mind közül találunk igazán minőségi appokat. Persze fontos, hogy tudjuk tartani a mértéket. Csak az androidos áruházban,  már közel 2 millió alkalmazás található, amiből igaz, nagy része szemét, egy forintot nem érő alkalmazás, de ha kicsit keresgélünk, kincsekre lelhetünk. Ezt a cikksorozatot azért indítottam, hogy olyan alkalmazásokat mutassak be nektek, ami rengeteg segítséget tud nyújtani számotokra a tanuláshoz. Első alkalmazás a Microsoft kezei közül került ki, ami nem más mint az Office Lens. Az alkalmazás célja az, hogy bármilyen szögből készíthetünk képeket a tábláról, vagy akár egy füzetről, az app fogja azt, körbevágja, majd végül csak is az értékes jegyzet marad nekünk. De a beállítások között kiválaszthatjuk hogy akár egy névjegykártyán szereplő fontos dolgokat, vagy egy képet vágjon ki nekünk. Ezeket a jegyzeteket pedig kedvünk szerint konvertálhatjuk PDF, Word vagy Powerpoint fájlokká. Későbbiekben pedig tovább szerkeszthetőek ezek a jegyzetek. Továbbá akár OneDrive fiókunkra is elmenthetjük őket. Elérhető mind a három platformra egyaránt, így senki nem marad ki a jóból.  Én már használom, és elképesztően jó a cucc!       

IOS              

Windows Phone

Android

               

komment

Jövőre érkezik a Kacsamesék reboot

2016. szeptember 20. 14:46 - Molnár Balázs L.

Eszméletlen tempóban pörög a nosztalgia gépezet, mindenki hatalmasat akar kaszálni azzal, hogy kihasználják az emberek ebből fakadó érzelmeit. Rengeteg sorozat és film készült az elmúlt két évben, és készül is a jövőben, hogy ez jó-e vagy sem, lásd Szellemírtók vagy A fantasztikus négyes, de készül a Baywatch sorozat film változata is. Most új logót kapott a jövőre érkező Kacsamesék reboot, amit azért valljuk be, ki ne várna? :D 2017-ben kiderül, tényleg érdemes volt-e.

komment

Az Uber ment , de már itt az utód?

2016. szeptember 20. 09:00 - Watzker Balázs

unnamed4.png

Idén július végén kivonult az Uber Magyarországról.  Ennek jogosságáról vagy jogtalanságáról én nem nyilatkoznék mivel én nem vettem igénybe , de a médiában lehet hallani hogy mik folytak ezzel az üggyel kapcsolatban. Napi szintű tiltakozások, verekedésbe torkolló ellentétek.

Akik ezt használták biztosan hiányolják az olcsóbb taxizás lehetőségét , de talán itt a megoldás. A Car4you Budapest hasonló szolgáltatásokat kínál mint az Uber, és olcsóbb a taxinál. Itt a 280 forintos kilométerár helyett 210 forintot számolnak. Nevéből következően valószínűleg csak a fővárosban lehet igénybe venni a szolgáltatást.

Egyébként az alkalmazás már letölthető a Google Play áruházból. Itt azonban nem sok mindent tudhatunk meg az applikációról. Rendelés után megkapjuk a legközelebbi autó típusát, színét és rendszámát és azonnal indul is érted. Ami plusz előny ,hogy kitudjuk választani hogy mekkora autót szeretnénk igénybe venni. Az alkalmazásnak még nincs iPhone változata. 

Hogy lesz-e akkor népszerűsége mint az Ubernek az majd a jövőben kiderül.

komment

Itt az idei Emmy nyertesek listája

2016. szeptember 19. 16:39 - Molnár Balázs L.

Idén már 68. alkalommal rendezték meg az Emmy díjátadó gálát, ahol az év televíziós díjait adták át. Ahogy az elmúlt években megszokhattuk, a Trónok harca valami elképesztő módon zsebelt be számtalan díjat, ez most sem volt másképp. Oly annyira nem, hogy idén megdöntötte az eddigi csúcstartó Frasier rekordját. De a People vs. O.J Simpson: American Crime Story sem szégyenkezhet, talán ez a sorozat volt a második legnagyobb nyertes. Plusz a Mr. Robot Rami Malekja is elhozta a legjobb férfi főszereplő díját. Na de nézzük is a listát. 

 

Legjobb dráma:

Trónok harca

Legjobb vígjáték:

Alelnök

Legjobb női főszereplő (dráma):

Tatiana Maslany (Orphan Black)

Legjobb férfi főszereplő (dráma):

Rami Malek (Mr. Robot)

Legjobb férfi mellékszereplő (dráma):

Ben Mendelsohn (Bloodline)

Legjobb női mellékszereplő (dráma):

Maggie Smith (Downton Abbey)

Legjobb rendezés (dráma):

Trónok harca (Miguel Sapochnik a Battle of the Bastards epizódért)

Legjobb forgatókönyv (dráma):

Trónok harca (ugyanúgy a Battle of the Bastardsért)

Legjobb férfi főszereplő (vígjáték):

Jeffrey Tambor (Transparent)

Legjobb női főszereplő (vígjáték)

Julia Louis-Dreyfus (Az alelnök)

Legjobb férfi mellékszereplő (vígjáték):

Louie Anderson (Baskets)

Legjobb női mellékszereplő (vígjáték):

Kate McKinnon (Saturday Night Live)

Legjobb forgatókönyv (vígjáték):

Master of None ( Aziz Ansari és Alan Yang a Parents címú részért)

Legjobb rendezés (vígjáték):

Transparent (Jill Soloway a Man On The Land című részért)

Legjobb minisorozat:

The People vs. O.J Simpson: American Crime Story

Legjobb férfi főszereplő (minisorozat):

Courtney B. Vance (The People vs O.J Simpson)

Legjobb női főszereplő (minisorozat):

Sarah Paulson (The People vs. O.J Simpson)

Legjobb férfi mellékszereplő (minisorozat vagy film):

Sterling K. Brown (The People vs. O.J Simpson)

Legjobb női mellékszereplő (minisorozat vagy film):

Regina King (American Crime)

Legjobb rendezés (minisorozat, film vagy különkiadás):

The Night Manager (Susanne Bier)

Legjobb forgatókönyv (minisorozat, film vagy különkiadás):

The People vs. O.J Simpson: American Crime Story

Legjobb tévéfilm:

Sherlock: The Abominable Bride

Legjobb reality-verseny:

The Voice

 

 

 

komment

Amerika kapitány: Polgárháború - Értékelés

2016. szeptember 19. 15:54 - Molnár Balázs L.

Végre sikerült abszolválni az Amerika kapitány: Polgárháború megnézését, és még mindig két nagy lépéssel a DC előtt jár a Marvel. Tudom kicsit már elkéstem ezzel a írással ha aktuális szeretnék lenni, de nem. Ez most csak egy rövid értékelés lesz. Pedig a polgárháború sztorija számomra kicsit kevésnek bizonyult, hangulatban még mindig erős volt a Russo testvérek alkotása. Sokkal több volt ebben az alapkoncepcióban, de mivel a népnek a látványos csaták kellenek, így megértem hogy a polgárháború ennyiben merült ki. Sokkal több drámát és morális döntéseket vártam volna, ahol a karakterek is megszenvedik ezt a folyamatot. Ez nem nagyon történt meg. Sőt. Összességében jól szórakoztam rajta, hisz még is csak egy Marvel filmről van szó, ezeken nem érzi az ember azt a büdös izzadtságszagú, kínszenvedős humort mint a DC-nél. Azt hiszem eljött a pillanat amikor kezdenek kevesek lenni a szuperhős filmek, már bőven nem elég az hogy hatalmas csatákkal lenyűgözzük a nézőt. Bár ameddig erre van igény, addig nem fognak többet belerakni.

Képtalálat a következőre: „amerika kapitány polgárháború”

Számomra pedig ez már kevésnek bizonyult, hiába próbálkoztak valami ütős háttértörténettel előállni, de olyan érzetem volt mint a Batman v Supermannél, hogy egyáltalán nem nőtt fel a címhez a film. Sorozat fronton pedig, zseniálisnál zseniálisabb alkotásokkal találkozhatunk mind a két oldalon. Csak a DC kapásból három elképesztő sorozatát tudnám idesorolni (amikért én is elképesztően rajongok), ott a Batman eredettörténetét feldolgozó Gotham, ahol még kisgyerekként ismerhetjük meg Bruce Wayne-t, vagy A zöld íjász, amiben Oliver Queen idén már az ötödik évada felel Star city biztonságáért, illetve ennek a melléksorozataként indult a The Flash, mindenki kedvenc skarlátvörös gyorshajtója, ami talán már túl is szárnyalta az A zöld íjászt, és rendkívüli jól szórakoztatja az embert. Marvel fronton ott a Daredevil, ami olyan minőséget képvisel, hogy hihetetlen.

Képtalálat a következőre: „amerika kapitány polgárháború”

Aztán ott a Jessica Jones, ami ugyancsak Netflix sorozat, ahogy a Daredevil is, így a minőséggel ott sincs gond. Hamarosan pedig érkeznek ugyancsak a Netflix és a Marvel háza tájáról a sorozatos univerzumuk bövítésére, a Luke Cage és az Iron Fist, majd évek múltán, ezeket a sorozatokat a The Defenders fogja zárni, amiben mind a négy sorozat karaktere szerepet kap. Na de eltértünk a Polgárháborútól, ami számomra kevesebb lett mint vártam, így nem mondhatom rá nyugodt szívvel, hogy egy igazán jó filmet láttam, és ezt sajnálom. Viszont pozitív, hogy felbukkant benne az Tom Holland, mint Pókember. Kíváncsian várom, milyen lesz a Pókember: Hazatérés. Egyébként mindenkinek ajánlom, hogy azért nézze meg, mert tényleg ez lett az egyik legjobb Marvel film, csak már változtak az igények. Aztán lehet csak én gondolom így.

Képtalálat a következőre: „amerika kapitány polgárháború szereposztás”

komment
süti beállítások módosítása