Weskó

Amerika kapitány: Polgárháború - Értékelés

2016. szeptember 19. 15:54 - Molnár Balázs L.

Végre sikerült abszolválni az Amerika kapitány: Polgárháború megnézését, és még mindig két nagy lépéssel a DC előtt jár a Marvel. Tudom kicsit már elkéstem ezzel a írással ha aktuális szeretnék lenni, de nem. Ez most csak egy rövid értékelés lesz. Pedig a polgárháború sztorija számomra kicsit kevésnek bizonyult, hangulatban még mindig erős volt a Russo testvérek alkotása. Sokkal több volt ebben az alapkoncepcióban, de mivel a népnek a látványos csaták kellenek, így megértem hogy a polgárháború ennyiben merült ki. Sokkal több drámát és morális döntéseket vártam volna, ahol a karakterek is megszenvedik ezt a folyamatot. Ez nem nagyon történt meg. Sőt. Összességében jól szórakoztam rajta, hisz még is csak egy Marvel filmről van szó, ezeken nem érzi az ember azt a büdös izzadtságszagú, kínszenvedős humort mint a DC-nél. Azt hiszem eljött a pillanat amikor kezdenek kevesek lenni a szuperhős filmek, már bőven nem elég az hogy hatalmas csatákkal lenyűgözzük a nézőt. Bár ameddig erre van igény, addig nem fognak többet belerakni.

Képtalálat a következőre: „amerika kapitány polgárháború”

Számomra pedig ez már kevésnek bizonyult, hiába próbálkoztak valami ütős háttértörténettel előállni, de olyan érzetem volt mint a Batman v Supermannél, hogy egyáltalán nem nőtt fel a címhez a film. Sorozat fronton pedig, zseniálisnál zseniálisabb alkotásokkal találkozhatunk mind a két oldalon. Csak a DC kapásból három elképesztő sorozatát tudnám idesorolni (amikért én is elképesztően rajongok), ott a Batman eredettörténetét feldolgozó Gotham, ahol még kisgyerekként ismerhetjük meg Bruce Wayne-t, vagy A zöld íjász, amiben Oliver Queen idén már az ötödik évada felel Star city biztonságáért, illetve ennek a melléksorozataként indult a The Flash, mindenki kedvenc skarlátvörös gyorshajtója, ami talán már túl is szárnyalta az A zöld íjászt, és rendkívüli jól szórakoztatja az embert. Marvel fronton ott a Daredevil, ami olyan minőséget képvisel, hogy hihetetlen.

Képtalálat a következőre: „amerika kapitány polgárháború”

Aztán ott a Jessica Jones, ami ugyancsak Netflix sorozat, ahogy a Daredevil is, így a minőséggel ott sincs gond. Hamarosan pedig érkeznek ugyancsak a Netflix és a Marvel háza tájáról a sorozatos univerzumuk bövítésére, a Luke Cage és az Iron Fist, majd évek múltán, ezeket a sorozatokat a The Defenders fogja zárni, amiben mind a négy sorozat karaktere szerepet kap. Na de eltértünk a Polgárháborútól, ami számomra kevesebb lett mint vártam, így nem mondhatom rá nyugodt szívvel, hogy egy igazán jó filmet láttam, és ezt sajnálom. Viszont pozitív, hogy felbukkant benne az Tom Holland, mint Pókember. Kíváncsian várom, milyen lesz a Pókember: Hazatérés. Egyébként mindenkinek ajánlom, hogy azért nézze meg, mert tényleg ez lett az egyik legjobb Marvel film, csak már változtak az igények. Aztán lehet csak én gondolom így.

Képtalálat a következőre: „amerika kapitány polgárháború szereposztás”

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr3811725317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása