Weskó

Meseteóriák a köbön #5 - Propaganda mesék

2016. október 22. 11:42 - Molnár Balázs L.

med_1438251257_image_2.jpg

 Azt gondolnád egy rajzfilmet nem lehet a propaganda célokra felhasználni? Tévedsz. A második világháború alatt számtalan mese készült e célból, hogy a kisgyerekeket már fiatal korukban a rendszert támogató kiskatonákká neveljék. Még Donald kacsát is felhasználták, külön készült egy epizód, ahol a mi Donald kacsánk egy teljes részen keresztül náci katona, amiben 32-szer hangzik el a Heil,Hitler tisztelgés. Számtalan híres nagy vezér kerül benne kifigurázásra, mint Mussolini vagy Hirohito japán császár. Majd a végén természetesen kiderül, hogy az egész csak egy rossz álom volt, és Amerika a király.

Tovább
komment

Volkswagenéknél próbálják menteni a menthetőt

2016. október 20. 21:04 - Molnár Balázs L.

volkswagen_showcar_id_6495-1280x675.jpg

Tavaly elég csúfos buktába szaladt bele a Volkswagen, amikor szépen elcsalták a dízel autóik teszteredményeit. Most pedig igyekszik visszaállítani régi hírnevét, ezért a párizsi motor show-n bemutatták az új elektromos autójukat. Az autó szimplán elektromos, semmiféle hibrid megoldást nem alkalmaztak benne. Így is 168 lóerőt tudtak kipréselni a villanymotorból a mérnökök, míg egy töltéssel akár 400-600 kilométert is elautókázhatunk vele. Plusz kapunk egy speckó önvezető funkciót, ami fogja és behúzza a kormányt a műszerfalba, mondván úgy sem használjuk. A kocsi pedig mobilunk segítségével fog minket felismerni. Készült róla egy koncepció videó is, amin megtekinthetjük milyen lesz a jövő autója. Viszont egészen 2020-ig kell rá várnunk, akkor kezdik majd el a gyártását. 

 Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :) 

komment

Befutott A galaxis őrzői 2. első előzetese

2016. október 19. 18:51 - Molnár Balázs L.

landscape-1468945290-guardians-of-the-galaxy-vol-2.jpg

A 2014-es év egyik legnagyobb meglepetés filmje, és az egyik legszórakoztatóbb Marvel film ami, mondjuk ki, valaha készült. (Persze a Deadpool után, de az más kategória). Most végre leleplezték az első előzetest, és úgy tűnik, továbbra sem veszíti majd el ezt az önfeledt hangulatot. Történetről viszont semmit nem tudunk meg belőle, viszont annál jobban várós. Egészen 2017. május 4-ig kell kibírnunk A galaxis őrzői nélkül. Egészen biztos, hogy addig beindul a szokásos Marvel marketing gépezet, és kapunk még sok sok jóságot a filmmel kapcsolatban.

 Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :)   

komment

Hasznos alkalmazások #3 - Photomath

2016. október 18. 21:29 - Molnár Balázs L.

photomath.jpg

Nem csak a meseteóriákkal csúsztam meg rendesen, de a hasznos alkalmazások sorozat is egy helyben toporgott. EDDIG! Visszatértem! :D Azt hiszem nem vagyok egyedül, ha azt mondom, hogy a matematika nem az én asztalom. Kapva kaptam az alkalmon, amikor rátaláltam a Photomath nevű alkalmazásra, ami basszus megoldja a matek feladatot. Érted? Megoldja. Nem hiszem el. Egyszerűen ráirányítjuk a telefon kameráját az egyenletre, majd az fogja, és kiadja az eredményt. Az alkalmazás a tanulás segítségére és a matematika jobban, illetve annak egyáltalán az átlátását igyekszik elősegíteni. Plusz külön levezeti, hogyan is oldotta meg, így legközelebb már mi is megtudjuk majd oldani. Egyébként elvileg megbirkózik a kézírással is, de ajánlatos olyan gyöngybetűkkel írni, mint még soha. Különben buktad a segítséged. 

cage_bliss.gif

 Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :)   

 

komment

Meizu M3 Note teszt - A kínai nagyágyú

2016. október 17. 19:04 - Molnár Balázs L.

051a2325057591cd8234e4f00ebb2ed069646d46_1.jpeg

 Tényleg olyan rosszak a kínai mobilok, mint mondják?

 

 Mára már kialakult egy erős ellenérzés a kínai dolgokkal szemben, még pedig az, ha kínai valami az csak rossz lehet. Az ember ha meglátja a Made in China feliratot, rögtön a silány minőség jut az eszébe. Jó mondjuk tettek is róla, hogy így gondolkodjunk erről. Azonban telefonos fronton, az utóbbi években megtáltosodni látszik a kínai telefon ipar. Egészen addig a szintig fajultak a dolgok, hogy a Samsung és az Apple után, már egy kínai gyártó áll a harmadik helyen, méghozzá a Xiaomi. Bár itthon jó ha 10-ből 1 embernek fogalma van róla, hogy egyáltalán létezik ez a cég. Sajnos mostanában mindenki a márkára megy, és mint a birkák, nekem is ájfonom van és nekem is mert az menő dolgot követi. Azt hiszem én vagyok az az egy a tízből, akit ez mindig is hidegen hagyott. De inkább vagyok önmagamtól egyedül hülye, mint mást követve. :D

Tovább
komment
süti beállítások módosítása