Weskó

Meseteóriák a köbön #7 - Görcs ikrek

2016. november 27. 17:37 - Molnár Balázs L.

the-cramp-twins-new-pictures-8_1.jpg

 Október 26-án volt az utolsó rész az Meseteóriák a köbön első etapjából, amikor is kicsi kényszerpihenőre ment a sorozat. Most pedig hétről hétre érkezem majd az új részekkel, hogy melyik nap az majd elválik, de szeretnék valami rendszert belevinni erre az egy hónapra ami hátravan az évből. Jövőre nem tudom hogy folytatódik-e, vagy valami teljesen új sorozat indul, de tervben vannak új dolgok is.

Tovább
komment

Vándorsólyom kisasszony pokolbéli gyermekei - Kritika

2016. november 24. 20:18 - Molnár Balázs L.

vandorsolyom_kisasszony_kulonleges_gyermekei_borito-765x415.jpg

 Néha elég nagy hülyeségekre tudok vállalkozni, sajnos most is belenyúltam a közepébe. Ismét moziünnep alkalmából, gyorsan lecsaptam a lehetőségre, mondván ennyiért bármelyik film megéri. NEM. Ne legyél hülye. Megmenthetsz két órát az életedből, amit igényesen költhetsz el, ha rám hallgatsz. Nálam a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekeire esett a választás (a többit már láttam, maradt ez), mondván Eva Green, Samuel L. Jackson, Judi Dench szereplésével és a jó öreg Tim Burton rendezésében, egy a tőle megszokott csodálatosan elborult, kicsit beteg látványvilágú világba kalauzol el minket a film. Ide képzelj egy válogatott káromkodásokból álló, több soros monológot, amiben egyetlen egy szóismétlés sincs. Mert nagyon nem. Tim papa úgy tűnik kezd elfáradni, már az Alice filmek sem voltak kimagaslóak, sőt.. nagyon is átlagosak voltak sajnos. A kinézettel nem volt baj, meg kell hagyni, azzal nincs gond sosem. Ellenben minden mással volt. A történet szerint Jake nagypapája rengeteg mesélt a kis srácnak, sokat mesélt a gyerekkori emlékeiről, amik miatt úgy tűnt, a papi már nem áll a helyzet magaslatán.

Tovább
komment

Leáldozott neki! - Android Gingerbread

2016. november 23. 22:34 - Molnár Balázs L.

android-2_3-gingerbread.png

 Bezony egyszer mindennek vége, jövő év elején pedig erre a sorsa jut a szebb időket megélt Android Gingerbread is. Már több mint 6 éve, hogy megjelent az Android 2.3-as verziója, ami a Gingerbread alnevet kapta. Merül fel a kérdés, hogy ki az aki még használja egyáltalán, de a Google statisztikái szerint, még a Play Áruházba belépő telefonok között 1,3 százalékon ilyen szoftver fut. Nos ez annyira elenyésző már, hogy idejét látta nyugdíjba küldeni a Google, ezért 2017 elejétől teljesen eltűnik a támogatása. Ahogy a tableteken használt  3.x Honeycomb is feledésbe merül. Gondolom egyébként nem nagyon van olyan ember, aki legalább 3-4 éve nem cserélte volna le már a telefonját. Ezért nem nagyon fogunk észrevenni semmit ebből, csupán az elmúlt pár év eszméletlen fejlődésének egyik lépcsőjétől veszünk könnyes búcsút. Viszlát Gingerbread, kiváló ügynök voltál.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :)

komment

Mozibemutatók a héten (2016.11.21)

2016. november 22. 17:29 - Molnár Balázs L.

vissza_a_jovobe_tenyek_10.png

 November utolsó hetébe fordultunk, kicsit megint megcsúsztam, de nem volt rá egyáltalán semmi időm elkészíteni. Szóval gyorsan bepótlom az elmaradást. Nem is húznám az időt felesleges rizsázással, lássuk mire ülhetünk be a héten. Egy újabb magyar film foglal helyet az eheti listán, mégpedig a Vakfolt. Slemmer Ádám filmje egy baráti társaságból nőtt ki egész estés mozifilmmé. Hogy mennyire van helye a mozikban jó kérdés, hamarosan kiderül mire futotta a srácok erejéből. Egyébként a sztori egy srácról szól, aki részt vesz egy illegális orvosi kísérletben, hogy a huga korházi kezelését fedezni tudja.

Vakfolt

Bemutató: 2016.11.24

 Következő filmünk számomra egy nagyon kedves első rész folytatása, mégpedig a Tapló télapó 2. Közel 13 év elteltével visszatér kedvenc alkoholista mikulásunk, hogy szégyent nem érezve, kihasználja a karácsonyban rejlő pénzkeresési lehetőséget. Mindezt teszi a már szokásos elképesztő alpárisággal, és Billy Bob Thornton ajándék játékával.

Tapló télapó 2.

Bemutató: 2016.11.24

 A sort a héten pedig a Bezárva című amerikai-francia-kanadai thriller zárja. Mary férje halála óta egyedül él a mostohafiával. Élete nagy részét a fiú ápolásával tölti, aki a baleset után csupán vegetál. Majd Mary egyik betege eltűnik, és sorozatosan fura dolgok történnek vele. Ezek után elhatározza, hogy megkeresi a fiút, bármi is legyen..

Bezárva

Bemutató: 2016.11.24 

   Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :)

komment

Így lát a Tesla robotautója

2016. november 21. 16:49 - Molnár Balázs L.

 landscape-1444156742-tesla.jpg

 Most hogy így láttam a Tesla autóját működés közben, azért elfogott egy kis félelem, hogy mégis csak egy gépre bízzuk az életünk. Majd láttam hogy az autó annyira egyszerűen oldja a közlekedésben éppen felmerülő problémákat, hogy az valami eszméletlen. Jó volt néhány eset, amikor állóra fékezte az autót, mert nem volt biztos a dolgában, de egyébként csodálatos hol jár a tudomány.

Tovább
komment

Aranyéletünk van

2016. november 21. 12:10 - Molnár Balázs L.

12476_875_256.jpg

Már a második szezonját javában koptatja az a magyar HBO sorozat, mely magasan veri itthon az összes jelenleg futó TV sorozatot. A nemrég írt Ó, te magyar film cikkemben már említettem, de azt hiszem, ez az a sorozat, ami mellett nem szabad elmenni. Rengetegszer hallom azt, hogy jó volt jó volt egy magyar filmhez képest. Folyamatosan lehúzzuk magunkat, de talán ez a magyar mentalitás alappilléreinek egyike. Viszont elmondható hogy az utóbbi években messze nem kellett szégyenkeznūnk magyar filmek miatt (jó azért voltak elképesztően sz.r alkotások is) de egy Saul fia rengeteg díjat nyert, köztük a legrangosabb Oscart is elhozta 30 év után.

image_1.jpg

Sorozat fronton pedig továbbra is csak az HBO-nál tudnak maradandót alkotni, de ott évről évre egyre közelebb vagyunk a tengeren túli minőséghez. A nemrég második évadját kezdő Aranyélet pedig valósággal letarolt mindent. Annyira jól összetett, és felépített, a karakterek már az első évad óta akkora változáson és jellemfejlődésen mentek át, hogy öröm nézni. Főleg most hogy bejöttek a flashbackek a sorozatba, számtalanszor ugrunk vissza a 80-as évekbe, amivel újabb és újabb dolgokat nyitnak ki, vagy éppen egy olyan dolgokra kapunk választ,  amire az életben nem gondoltunk volna. A zeneválasztás számomra mindig is fontos kérdés volt, egy film simán elbukhat vagy a mennybe repülhet ha jól választanak zenét. Ezekben a visszaemlékezésekben pedig csomó régi klasszikus szólal meg, amivel a sorozat tökéletesen érezteti velünk a korszak hangulatát. Továbbra is ajánlom mindenkinek, aki igazán minőségi magyar sorozatotra kíváncsi, aki egy merőben nem átlagos magyar család élete érdekel, akik már nem a luxusért, hanem a létminimumért küzdve, szívességért szívességel fizetve, mocskos dolgokba keveredve, hétről hétre izgalmat és döbbenetet hozva a nappalinkba.

aranyelet-3.jpg

   Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :)

komment
süti beállítások módosítása