Weskó

Viszlát letöltés? - Hamarosan érkezhetnek a telepítés nélküli appok androidra

2017. január 25. 20:17 - Molnár Balázs L.

android-instant-apps.png

Nincs letöltés, csak a móka.

 Gondolom már rájöhettetek a címből, és a képből is, mit takar az Instant appok fogalma. Tulajdonképpen, úgy használhatjuk majd az alkalmazásokat, hogy egyáltalán nem kell majd letöltenünk őket. Erről a funkcióról még tavaly tett említést a Google, azonban most már elkezdték tesztelni a megoldást. Egyelőre viszonylag szűk körben, a Periscope, a Wish, a BuzzFeed és a Viki csatlakozott a tesztelők közé. Itt szeretnék lepróbálni előszőr, mennyire is van igény erre a megoldásra. Szerintem nagyon jó ötlet, és megoldás lehetne mindenféleképpen. Egy részről, a fejlődő országokba szánt mobilokba általában eszméletlen kis tárhelyet raknak, hogy a lehető legolcsóbbá tegyék őket.

google-play-store-app-installed.jpg

Lehet, már nem sokáig látjuk ezt az üzenetet.

 Ez az Android platformnál gyilkos megoldás, hisz hiába lehet őket bővíteni, először mindenképpen a telefon memóriájára fogja letölteni az appokat, majd azután tudjuk átszármaztatni az micro SD kártyára. Elvileg ezt a hibát már eszközölték a Nougatban, de mivel még csak most csordogál a jelenlegi zászlóshajókra is, amiknél alapból nem áll fent tárhelyhiány, ennek a megoldásnak mindenképp van létjogosultsága. Más részről, ha nincs a közelben Wi-Fi hálózat, és muszáj beszereznünk egy alkalmazást, sokkal kevesebbet fogyaszt egy felhő tárhelyről üzemeltetett alkalmazás betöltése, mint letölteni egy 300 megás appot, amire egyébként lehet csak pár percre lenne szükségünk. A fejlesztői készlet pedig, ha minden jól megy, pár hónapon belül eljuthat a fejlesztőkig. Egyébként a Google még tavaly tervezte ennek a funkciónak a bevezetését, azonban jobbnak látta, ha inkább eltolja a debütálását. Ha pedig tényleg nagyon jó lesz a dolog, akkor szerintem megéri várni rá, még egy kicsit.

 Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, kövesd a Facebook oldalam, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény.  Ja meg ott az Instagram is, ott is csupa érdekeset osztok meg. ;) 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr8212155547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása