Weskó

Az Apple lenyomta a Samsungot

2017. február 01. 19:49 - Molnár Balázs L.

maxresdefault_6.jpg

 Legalábbis 2016 utolsó negyedévében biztosan, egészen pontosan 78,3 millió iPhone került eladásra, ami durván több min 50 millió dollár. Zsebpénz. Ez pedig elég volt ahhoz, hogy a Samsungot lenyomja a tavalyi év utolsó három hónapjában. Egyébként egy hajszálnyival nyert az Apple, azért kicsit árnyaltabb az úgy, mert volt egy kiváló Note 7, amit vittek volna mint a cukrot, csak sajnos a robbanásos ügy betette a kaput. Így azért máris más szemszögből látjuk az almás cég győzelmét.

Egyébként a Samsung 77,5 millió telefont tudott értékesíteni, szóval nem hinném, hogy a sarokba kuporogva zokognának a számok látván. Ezzel a számmal az Apple a telefonos piac 17,8%-át fedte le, míg a Samsung 17,7%-ot ért el. Őket egyébként a harmadik helyen az itthon meglepően nagyot futó Huawei, ami amúgy annyira nem is meglepetés, bitang jó telefonokat gyártanak. Nekik 10,2% csurrant-cseppent, az Oppo 6,7%-ot ért el, míg a Vivo 5,8%-al zárta a sort. Azonban éves szinten jóval nagyobb a differencia, a Samsung javára. A 2016-os évet egészében véve a Samsung tarolta le, egészen 20,8 százalékot harapott ki a tortából. Az Apple hátránya éves szinten már tetemes, hisz ''csupán'' 14,5%-os részesedéssel bírt. Itt a Huawei évvégi nagy rohanása csupán 9,3 százalékra futotta, az Oppo 5,7 míg a Vivo 4,8 százalékig jutott. Viszont így is csökkentek az eladásaik, a Samsung 10,3 millióval adott el kevesebbet, az Apple pedig 16,1 millióval.

 Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, kövesd a Facebook oldalam, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény.  Ja meg ott az Instagram is, ott is csupa érdekeset osztok meg. ;) 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr3112175276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása