Weskó

Kész, vége, mindenki iPhone-t akar

2017. április 12. 14:13 - Molnár Balázs L.

iphone-7-plus-red.jpg

 Legalábbis a fiatalok 81% mindenképpen egy almás telefont szeretne következőnek beújítani. A Piper Jaffray felmérése alapján, tavaly ősszel ez a szám még 79% volt, de úgy néz ki az Apple presztizse tovább növekedett a fiatalok körében, amit egyszerűen nem értek. Még mindig van olyan ember aki azt hiszi hogy mert iPhoneja van, attól ő több lesz? Nagyon nem. Persze vannak kivételek hálisten', illetve különböznek az igényeink, ki mire miért mennyit költ az már csak az ő gondja.

 Azonban szerintem mindenki ismeri azt a fajta embert, aki azért vesz csak drága dolgokat, hogy felvágjon vele. Egyébként egyáltalán nincs szüksége egy ilyen prémium kategóriás telefonra, sok esetben azt sem tudják a felhasználók, mire is képes a zsebükben lapuló mobil. Ezért is kezdtem el a Hasznos alkalmazások sorozatom, hogy közelebb hozzam az olvasókat ahhoz az elképesztő teljesítményű kütyühöz, amit nap mint nap a zsebükben hordanak. Viszont megértem azokat is akik az iPhone mellett teszik le a voksukat, hisz tényleg egy pofás kis mobilról van szó, egyszerű kezelni, gördülékeny és tényleg minőséget áraszt magából. Sokszor azt hallom az emberektől, hogy azért vesznek iOS-es mobilt, mert az Android folyton lefagy, beakad stb. Ehhez hozzáfűzném, hogy egyáltalán nem fagy le. 

9897-3b9a967bb1a16e18238f4625f9d14c54-1453906685-ervf-column-width-inline.jpg

 Csak normális eszközt kell vásárolni, mondjuk egy iPhone árkategóriájában és akkor meglehet nézni milyen is az Androidos felület igazából. Ezen a fronton pedig legalább 4-5 olyan gyártó van jelenleg ami legalább megüti az Apple szintjét, az új Galaxy S8-ról meg nem is beszélve. Azért nem olyan rossz a helyzet, tavalyi év egészében bőven verte a Samsung az Apple-t az eladások terén. Ebben mondjuk közrejátszott az is, hogy menteni akarták a menthetőt és eléggé belepumpáltak egy kis zsét a marketingjükbe. Az utolsó negyedévben azért már elhozta az elsőséget az Apple, viszont a Samsungnak ott volt a Note 7 botrány, és így is 77,5 millió Samsung mobil kelt el, míg az Apple 78,3 milliót tudott értékesíteni. Úgy tűnik az Apple azért megtalálta a közönségét, a fiatalokat, akik tudnak szólni a szüleiknek hogy azért jó lenne beújítani egy iPhone-t, illetve sikerült kiépíteni egy elég erős imidzset 10 év alatt, ami az idén érkező jubileumi iPhone-nak meg is ágyazhat úgy tűnik. A felmérésben az okos kiegészítőket is kérdezték, ott azonban elvérzett az Apple Watch a Fitbit ellen, amit sokkal jobban akarnak a fiatalok, elég nagy különbséggel, 71-10%-os arányban döntöttek a Fitbit mellett és mindössze 13%-a tervezte egy Apple Watch beújítását a közeljövőben. 

 Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény.  Ja meg kövess az Instagramon is, ott is csupa érdekeset osztok meg. ;)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr2912417715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása