Weskó

Father.io - A valóvilágban játszódó többjátékos lövölde

2017. május 23. 13:29 - Molnár Balázs L.

augmented-reality-gaming-1024x566.png

 A Father.io is egy közösségi kalapozáson alapuló kampány volt, ami már egyébként tavaly véget is ért és több mint 440 ezer dollár gyűlt össze a számlájukon. Azonban azóta is csupán béta fázisban döcög a dolog, pedig egész várós a dolog. Az egész a mobilunkon alapul, amihez egy kiegészítőt pattintva beszállhatunk a játékba, és elkezdhetjük darálni az ellent. Méghozzá valós időben találhatjuk magunkat más játékosokkal szemben, az egész városban.

 A telefonunkra rápattintható szenzor, az Inceptor, amivel képesek vagyunk másokat "lelőni", illetve 6 másik szenzor érzékeli, ha minket is eltaláltak. Ez lézeres megoldáson alapul, és azt írják róla, egészen 50 méterig érzékeli a találatot. Plusz azt ígérik, hogy minimális laggal dolgozik, ami pedig manapság a 4G hálózatoknak köszönhetően, már talán el is várható, főleg egy ilyen játéknál, ahol a gyorsaság számít. A játékba pedig akár otthonról, VR headsettel a fejünkön, akár egy drónt irányítva is beszállhatunk a játékba. Az indiegogo oldalukon azt írják, jelenleg is 20 ezer ember játszik a zárt bétával, és 330.000 ezer ember van várólistán. Marha jó az alapötlet és úgy tűnik a megvalósítás is működik a videó alapján, azon egy nagy buktatója lehetne a dolognak amellett, hogy egyáltalán nem működik rendesen a szenzor, az érzékelés, illetve maga az egész játék.

shooting.jpg

 Hogy nem játsszák elegen. Amint a videón is látszik, csak úgy érdemes vele játszani, ha a környéken is játszanak rengetegen. Különben lőttek az egésznek. Szóval csak úgy van értelme megvenni magát az eszközt, ha tudjuk, hogy legalább a barátaink közül páran megvették, vagy tudjuk hogy a környéken sokan szoktak ezzel az eszközzel játszani, mert különben csak kidobtuk a pénzt az ablakon, és nem lesz kivel játszanunk. Éppen ezért úgy alakították ki a rendelhető csomagokat, hogy rögtön a legolcsóbban - ami 50 dollár, olyan 15 ezer forint - kettő Inceptor érzékelőt adnak, ezzel is valószínű az előbb említett probléma elébe szeretnének menni a készítők. A csomaghoz pedig természetesen jár a játék Google Play alkalmazása is. 85 dollárért pedig - ami pedig már olyan 25 ezer forint - 4 érzékelőt adnak a csomagba, amit ha úgy nézünk, hogy négyen összedobva az árát már nem egy nagy cucc, plusz cserébe már 4-en már majdnem lehet egész jókat játszani. Viszont leginkább többen érdemes, legalább egy 8-10 emberrel lehetne izgalmas meccseket tolni kint a jó időben. Akik időben rendeltek, azok 2017 második felében kapják majd kézhez a cuccost, ami már nincs olyan messze. Itt pedig ha érdekel a dolog, akár befizethetsz egyre.

Ez pedig a kedvcsinálója a Father.io-nak.

Így működik az Inceptor, a telefonra felfogatható szenzor.

Itt egy kanadai srác ki is próbálta a játékot, és azzal szembesült, amiről beszéltem. Nem volt ellenfél.

Ha tetszett a cikkem, és szeretnéd támogatni a munkám, kérlek dobj egy lájkot a  Facebook oldalamra,  esetleg oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr7512534363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása