Weskó

Még mindig elképesztően buta a Samsung Galaxy S8 arcfelismerője

2017. április 02. 22:18 - Molnár Balázs L.

samsung-galaxy-s8-bumbles-biometrics-insecure-facial-recognition-3.jpg

Végig követtem a Samsung hivatalos bemutatóját az új Galaxy modellekról, a Galaxy S8 és a Galaxy S8+ londoni leleplezését, - amit ide kattintva leshetsz meg - ahol külön részt szenteltek a telefon védelmének bemutatására. Itt a már jól megszokott pin alapú, rácshálóban jelt rajzolós, ujjlenyomat olvasó mellett, ami már az új modellben a hátlapra került, új feloldási mechanizmusként belekerült a Note 7-ből való írisz szkenner is. Ezen felül pedig külön kiemelték az arcfelismerő megoldást, amit talán már az Android korábbi verzióiban már megismerhettünk.

Tovább
komment

10 hihetetlen tény a számítógépekről

2017. március 31. 18:36 - Molnár Balázs L.

vissza_a_jovobe_tenyek_7_3.jpg

 Az elmúlt hetekben volt itt már rész az Oscar-díjról, az Amerikai elnökökről, de még Hitlerről is készült lista. Most pedig a leginkább a blog fő csapásirányához közel álló témát hoztam, a számítógépeket. A számítógépeket, amik gyökerestől felforgatták az életünk és nélkülük gyakorlatilag elképzelhetetlenek lennének a hétköznapjaink. Nézzük is a mai listát: 

Tovább
komment

Az elveszett angol kolónia és a háromszáz éves gróf - Sztori tájm #4

2017. március 30. 18:27 - Molnár Balázs L.

ajanlott_7.jpg

 Ha csütörtök, akkor Sztori tájm! Tudjátok, ez az a sorozat, amikor Andersen leszek és elmesélek egy már rég elfeledett, rejtélyes vagy épp egy manapság történt, szerintem érdekes kis történetet. Múlthéten A kis herceg megalkotójának eltűnése után nyomoztunk, előtte Az első nőnek, aki átrepülhette volna a Földet jártunk utána. Míg az első részben a Dán kissrác történetét meséltem el, aki csupán történelem leckéjét akarta elkészíteni, majd a végén talált egy náci repülőgépet pilótástul. Ezen a héten pedig rögtön két sztorit is hoztam, igaz egészen rövidkéket.

Tovább
komment

Forradalmasította az okostelefon fogalmát a Samsung Galaxy S8?

2017. március 29. 19:53 - Molnár Balázs L.

 samsung-galaxy-s8-r3.jpg

Nem, határozottan nem. Viszont elindult egy olyan irányba a Samsung, ami nemsokára meghatározó dolog lesz az életünkben. Hamarosan a telefonunk nem csupán egy eszköz lesz, amivel kapcsolatot tudunk tartani a barátainkkal, illetve a közösségi oldalakat tudjuk rajtuk böngészni. A telefonunk konkrétan a társunk lesz, a telefonunk lesz az edzőnk, a telefonunk lesz az orvosunk, a telefonunk lesz a másik felünk. Pár perce ért véget a hivatalos bemutató, szóval nem is húznám itt az előszót, lessük meg mivel újított a Samsung az idei évre.

Tovább
komment

Megéri megfizethető szélesvásznú monitort vásárolni? - LG 25UM58 teszt

2017. március 28. 18:21 - Molnár Balázs L.

 29um58-p-21-9-ips_1.jpg

 Már egy jó ideje nálam tevékenykedik egy ilyen monitor, és most pedig eljött az idő, hogy számot adjak az eddig együtt töltött időnkről. Egy régi 22 colos monitorról váltottam erre, ami 16:9-es képaránnyal bírt, de hasonlóan Full HD felbontással. Azért esett erre a választásom, mert ezzel a képaránnyal remekül lehet filmet nézni, hisz a mozik is így vetítik a filmet, illetve most már a blogoláshoz is elengedhetetlen társ lett. Most pedig már eljutottunk oda, hogy a gyártók már olcsón tudják előállítani ezeket, így mi is hasonlóképpen megfizethető árun juthatunk egy ilyen készülékhez. Nézzük is meg, megéri-e ebben az árkategóriában ilyen monitort vásárolni. 

Tovább
komment

Hasznos alkalmazások #5 - Evernote

2017. március 27. 13:20 - Molnár Balázs L.

evernote_f8fc5cb6ecb3425d0b7ce2a22bf6739e.jpg

 Nem titkolt célom ezzel a sorozattal, hogy közelebb hozzam az embereket az őket körülvevő eszközökkel. Sokak nem is használják ki a telefonjuk tudásának negyedét sem, ellenben a legújabb Samsung zászlóshajókkal rohangálnak. De minek? Rengeteg embernek fogalma nincs, mire is képes a zsebükben lapuló telefon, vagy éppen az otthoni asztali gépük. Ezek pedig hatalmas lehetőségeket rejtenek magukban, mi pedig nem élünk ezzel.  

Tovább
komment
süti beállítások módosítása