Weskó

Bemutatkoztak azok elemek, amik soha nem merülnek le

2018. január 19. 22:54 - Molnár Balázs L.

 the_aa_battery_that_never_dies_forever_battery_uses_wi-fi-like_signals_to_stay_fully_charged_2.jpg 

 Múlthét javában a CES-ről szólt, itt a blogon is nagyrészt ebben a témában születtek cikkek, már amikor futotta az időmből rájuk. Viszont még maradt egy csomó érdekes termék róla, aminek érdemes szentelni egy különálló bejegyzést, ilyen például a soha le nem merülő elem. Na jó azért nem ilyen szép az élet, még mindig nem találták fel az örökmozgót, ezek az elemek is lemerülnek, ha nincsenek töltve.

Az Ossia mutatta be Las Vegasban a Forever Battery névre keresztelt fejlesztésüket, ami AA és AAA-s elemeket foglal magába és ahogy a neve is mutatja, soha le nem merülést garantálnak velük. Ezt pedig a cég egy vezeték nélküli technológiával oldja meg, hasonlóan elven működve, mint a wifi, egy központi egységből (Cota Tile névre hallgat) sugározzák szét a 2,4GHz-es jelet, amiket az elemek begyűjtenek, a cég nyilatkozata szerint pedig, akár 10 méter távolságban is. Így akár a másik szobában is töltve maradnak a távirányítók vagy a faliórák a házban.

cota-wireless-e1510317085997.jpg

 Bár ténylegesen már igyekeznek mindenből száműzni az elemeket, még az Xbox One kontrollere is elemekkel működik (ami elég gáz egyébként, viszont ez van.), így akár rengeteg kellemetlenségtől óvhatja meg az embert a lemerülő elemekkel való harcban. Az idei CES-en pedig az Ossia meg is kapta a CES innovációs díját. Egyelőre azonban nincs információ, mikor és mennyiért kerül forgalomba a soha le nem merülő elem. Érdekes fejlesztés és valószínűleg ez lesz a jövő technológiája töltés szempontból, legyen szó mobilokról vagy egyéb telepekről működő eszközöknél, ahogy már a Tesla is képes vezeték nélküli töltés, ugyan lassabb a töltésük így, azonban este, amikor az ember alszik, olyan kényelmes megoldás lehet az okos otthonok mindennapjaiban a vezeték nélküli töltés, ami elképesztő kényelmet fog majd nyújtani nekünk, felhasználóknak.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr5613589187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása