Weskó

Megszűnik az ingyenes zenehallgatás a Youtube-n

2018. március 25. 20:40 - Molnár Balázs L.

youtube_logo.jpg 

 Elég rossz idők közelegnek a Youtube-n ingyenesen zenét hallgató felhasználókra. Méghozzá azért, mert a Youtube szándékosan próbálja majd az embereket kvázi kikészíteni a rengeteg reklámmal, ezzel pedig lehetetlenné téve a zenehallgatást. Közölte egy interjúban a Youtube zenékért felelős vezetője.  Na nem mintha mostanában nem lennének rogyásig pakolva reklámokkal.

 De ez még elfér, cserébe kapunk egy ingyenes zenestreaming szolgáltatást. Most viszont betelt a pohár a Google-nál, Lyor Cohen elmondta, szerinte egyáltalán nem okés ez, ezért a lehető legmocskosabb módon, olyanokat mondott, mint hogy kifüstölik a fizetőképes felhasználók és teljes mértékben ellehetetlenítik számukra a zenehallgatást, hogy mindenkit a fizetős modell felé tereljenek. A Google-nak jelenleg két fizetős szolgáltatása is van, az egyik a Youtube Red, míg a másik a Google Play Music, de úgy tűnik, kevés nekik az a pár forint, ami befolyik havonta. Ezért hamarosan indul egy harmadik streaming szolgáltatásuk, ami ennek a kettőnek az egyvelege lesz. Már csak kérdés, hogy a jelenleg már eléggé lefedték a zenei streaming szegmenst, kíváncsi vagyok, mit fognak előhúzni azért, hogy az emberek őket válasszák a konkurenciával szemben.  Te mit gondolsz, azért a lófasznak is van vége és elmehet a fenébe a Youtube, vagy jól teszik, hogy ahol lehet, húzzák le a felhasználókat?

Forrás: The Verge

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr9113779402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása