Weskó

Jönnek a több napot is kibíró laptopok?

2017. november 14. 11:19 - Molnár Balázs L.

516487-9-tips-for-longer-laptop-battery-life.jpg

Még mindig az egyik legnagyobb probléma a hordozható kütyüknél, hogy az akkumulátoruk bizony korántsem elég ideig bírja szuflával. Szebbek, jobbak, vékonyabbak, de aksi időben még van hova fejlődni. Ezzel a gyártók is tisztában vannak, a Microsoft és a Qualcomm össze is állt, hogy lerakjanak valami olyan fejlesztést az asztalra, amivel több napig is képesek működni a laptopjaink.

Bár már jelenleg is vannak olyan laptopok, amik egész hosszú időn keresztül képesek kiszolgálni az embert, de ezek is maximum 10 óra környékén feldobják a pacskert. A Trustedreviews értesülései szerint, a cég jelenleg is több száz Snapdragon 835-ös lapkával szerelt laptopot tesztel. Always Connected PC, azaz folyton online számítógépnek nevezi a cég a megoldást, amiről a tesztelők már azt nyilatkozták, hogy elképesztő kapacitással bír az akkumulátoruk. Mondjuk valószínűleg azért, mert egy mobil processzor dolgozik bennük és nem egy teljes értékű számítógépekbe szánt megoldás, így érthető is hogy kevesebbet fogyasztanak.

Bár ezek is már olyan teljesítményre képesek, hogy a jövőben akár eltolódhatnak ebbe az irányba a laptopok. A  Microsoft egyik szakembere, Peter Bernard már azt nyilatkozta a megoldásról, hogy a tesztek minden várakozást felülmúltak és a hétköznapi használat alatt több napot is kibírtak a laptopok. Több cég is dolgozik már hasonló megoldáson, de várhatóan nem kis felárral lehet majd hozzájutni ezekhez a gépekhez. Mindenesetre jó döntés, hogy elindultak ebbe az irányba, mert már ott tartunk, hogy minden kütyünk papír vékony, ellenben olyan teljesítményre képes, hogy nem tudjuk hova kapkodjuk a fejünk arra a 10 percre, míg nem merül le és dughatjuk fel töltőre.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr7313271867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása