Weskó

Itt az ehető csomagolások kora?

2016. szeptember 15. 17:46 - Molnár Balázs L.

Amerikában kutatók előálltak egy olyan ötlettel, hogy az élelmiszerek csomagolása ne csak minőség megőrzésre lehessen használni, hanem meg is lehessen enni. A csomagolás egyébként lebomlik, és sokkal jobban védi az élelmiszert mint a manapság használt megoldások. Az alapja egy tejfehérje-alapú réteg, amivel bevonják az élelmiszert, ami sokkal jobban légmentesíti azt, így később is romlik meg a termék. Emellett még egy nagy előnye lehet a dolognak, még pedig a manapság hatalmas méreteket öltő szeméthalmaz, a csomagolások amit hátrahagynak, az eltűnik, mivel elfogyasztható a csomagolás is. Bár azok után, hogy akár több száz ember is összefogdoshatta a csomagolást, ki az aki megeszi a csomagolást, jó kérdés, de gondolom kitalálnak erre is valamit az okos amerikaiak. Már léteznek egyébként most is ilyen csomagolások, viszont azok keményítőből készülnek, míg ez a megoldás kazeint tartalmaz, ami akár 400-500-szor is hatékonyabban védi meg az ételt, mint a műanyag. Pluszban ehhez akár adhatnak egyéb vitaminokat, és ásványi anyagokat is, ezzel pedig már több szükségletet is kielégíthet az ehető csomagolás. Már ha valaki megeszi azok után hogy összefogdosták. A kutatók szerint akár pár éven belül már találkozhatunk is vele a boltokban. Egy videót is közzétett az Amerikai Mezőgazdasági Hivatal, amin bemutatják a fejlesztésüket. 

               

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr711708887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása