Weskó

Virtuális valóság mobilon #1 - Ilyen otthon mozizni

2016. október 08. 17:40 - Molnár Balázs L.

fb-vr_1.jpg

 Tegnap egész este azzal voltam elfoglalva, hogy egy átfogó véleményt kapjak a virtuális mozizásról. Ez idő alatt leejtettem a brand new telefonom, kétszer lemerült, egyszer meg én aludtam be közben. De most már itt vagyok, lessük meg akkor milyen is otthon beülni a virtuális moziba. Kezdetnek nem árt ha van egy kompatibilis eszközünk, ami egy viszonylag normális telefonban testesül meg, és persze egy VR headsetünk. Már lassan nincs olyan tech cég, aki nem rukkolt volna elő egy VR szemüveggel, PC-ken ott van az Oculus Rift és a HTC Vive, amik valljuk be a 200-300 ezer forintos árukkal, plusz a számítógép árával, ami képes kihajtani ezeket a kütyüket, ott vagyunk hogy 600-700 ezer. Így azt hiszem nem mondok újat azzal, hogy még kicsit távolabb van az, hogy mindenki otthonába legyen egy. Egyébként az Oculushoz tegnap jelent meg egy frissítés, amivel a gépigényen is faragtak, szóval ott már sikerült egy nagyot lépni ebbe az irányba. Mobil eszközökön pedig már van a Samsungnak is saját, az Alcatel is bemutatta a saját elképzelését a Virtuális valóságról, és folyamatosan érkeznek az újabbnál újabb gyártok termékei. Ezek viszont 10-40 ezer forintos tételek.

Tovább
komment

Meseteóriák a köbön #2 - Fecsegő tipegők

2016. október 07. 17:36 - Molnár Balázs L.

fecsego-tipegok-letoltes.jpg

 Már alig vártam hogy újabb izgalmas teóriát hozhassak nektek, most pedig itt vagyok újra. Azt hiszem, nem kell bemutassam a Fecsegő tipegőket, főleg azoknak nem, akik a 90-es években voltak gyerekek. Ilyenkor mindig hálálkodom, talán nem is születhettem volna jobbkor. Rengeteg olyan mesével találkoztam gyerekkoromban, amik hatalmas hatással voltak rám, talán teljesen más ember lennék most, ha nem adatik meg a lehetőség hogy megismerkedjek velük. Ezért innen is hatalmas köszönet a szüleimnek. (Kaptak egy zseniális gyereket cserébe. :D) Nos ebbe a kategóriába tartozik mai alanyunk is, viszont az übercuki meséről most is egy vérbeli beteg elmélettel álltak elő.

Tovább
komment

A lány a vonaton - Kritika

2016. október 06. 20:43 - Molnár Balázs L.

emily-blunt-hd-wallpaper_1.jpg

 Először is nyomás mindenki a moziba, moziünnep van. Minden film, a premierektől kezdve a kifutókig aprópénzért megtekinthető, érdemes most beülni filmezni. Kaptam is az alkalmon, rögtön a premier napján megnéztem A lány a vonaton-t,  amire durván március óta vágyakozom. Előtte gyorsan elolvastam Paula Hawkins regényét, ami alapján készült a film. Így a sztorival már képben voltam, eszméletlen jó kis könyv. Majd innentől fogva csak jobban és jobban akartam már megnézni.

Tovább
komment

3 dolog, amit magával hoz októberben a Faceboo

2016. október 05. 20:20 - Molnár Balázs L.

A Facebook töretlenül fejleszti az alkalmazásait, ezáltal folyamatosan kapunk újabbnál-újabb funkciókat. Október pedig a Messengertől lesz hangos, rögtön 2 feature is bekerült az alkalmazásba. Az első funkció, a titkosított üzenetváltást már a Whatsapp és a Viber is régóta tudja, nyár óta pedig a Messenger is szépen lassan elkezdte bekapcsolni mindenkinél. A héten pedig bejelentették, hogy most már mindenkinél elérhető a funkció. Ez a végpont-végpont közötti kommunikáció annyit tesz, hogy elvileg nem lehet lehallgatni. Sem a Facebook nem tudja, sem egyáltalán senki. De ezt azért kezeljük fenntartásokkal. Jó nagyokkal. De csak akkor működik a funkció, ha mindkét félnél be van kapcsolva, és csakis azon az eszközön tudják használni, amin elindították. Nem lehet folytatni a számítógépen, vagy tableten. Illetve fordítva.

Képtalálat a következőre: „messenger secret conversations”

A következő opció amit kínál a Facebook, az egy lehetőség mindenkinek egy privát webshop készítésére. Mivel már lehet pénzt is utalni, ezért gondoltak egyet, és kitalálták az apróhirdetést. Ide feltehetjük használt, megunt tárgyaink. Majd feltöltjük a dolgainkról készített képet, nevet adunk nekik, rövid leírást, és persze az árát, illetve megadjuk milyen kategória és hogy hol is vagyunk találhatóak. Majd aki megszeretné vásárolni a termékünk, az dobhat is egy üzenetet nekünk, hogy hol és mikor nézheti meg. Egyelőre pedig még csak az Államokban, az Egyesül királyságban, Új-Zélandon és Ausztráliában érhető el.

Képtalálat a következőre: „facebook marketplace”

Utoljára pedig egy elég nagy másolást ejtett meg ismét a Facebook, még pedig az eltűnő képek és videók funkciót. Ez pedig már jól ismert a Snapchat alkalmazásból, ahonnan már sikeresen lemásolták az önmegsemmisítő fotó és videó megoldását, majd elhelyezték az Instagramban. Itt viszont 24 órán belül eltűnő tartalmakat tudunk majd generálni, illetve a megszokott módon szerkeszteni, írni rá, rajzolni, filterezni. Ez pedig nem más, mint a Messenger Day. Legalábbis eddig, még nem végleges a név. Szokásához híven a Messenger bőszen menti a képeink és a videóink, így ezekről is lesz másolat. Egyelőre csak Lengyelországban elérhető, ott folyik a tesztelése.

Képtalálat a következőre: „messenger day”

 

komment

Meseteóriák a köbön #1 - Spongyabob kockanadrág

2016. október 05. 17:14 - Molnár Balázs L.

Eszméletlen jó dolgokra lehet lelni az interneten, csak keresni kell egy kicsit. Régebben már találkoztam velük, de most hogy már pörög a Weskó blog, gondoltam gyorsan lecsapok a témára, találtam pár oldalt ahol régi mesék teóriáira leltem, ahol azt taglalják, hogy igazából miről is szóltak. Számtalan az én gyerekkoromban menő meséről jelentek meg hasonló fantáziálások, manapság sajnos már a színvonal említésre sem méltó. Így olyan mesékről olvashatsz majd e cikksorozat részeiben, mint a Hey, Arnold, Garfield, Edd, Edd és Eddy vagy a Fecsegő tipegők. Jó sok van, így garantáltan mindig lesz valami új. Na de vágjunk is bele, első mesénk a Spongyabob kockanadrág lesz (mai napig imádom és nézem), és amúgy nem is tűnik akkora hülyeségnek az elmélet, persze csupán kitalációk, így tessék a helyén kezelni a dolgot.

Atomkatasztrófa

A mese szereplői egy atomrobbanás sugárzása által formált lények, ezzel magyarázva miért is ilyenek. Amit pedig magyarázhat az hogy Bikini-atollnál 1946-ban az Amerikai kormány egy vízalatti atomrobbanást hajtott végre, ezzel magyarázva Bikini fenék nevét is. Plusz volt olyan rész is, amiben magát a gombafelhőt is megszemlélhettük, ami csak megerősíti az iménti felvetést. Ráadásként arra is választ kapunk ezzel, hogy hogy lehet egy ráknak egy bálna a lánya, vagy egy ananász hogy nőhet ki a tengerben. Más teóriák szerint pedig a Rozsdás Rákolló pedig egy rákcsapda, míg Plankton étterme, a Veszélyes vödör ahova a kutya se jár,  egy beetető vödör.

Mindenki drogfüggű

Egy marihuánát használó fórumról indult elképzelés szerint pedig, minden karakter él valamilyen tudatmódosító szerrel. Spongyabob meth-függő, Patrik marihuánát szív, Tunyacsáp heroinozik, míg Rákúr masszív kokain használó, Szandi pedig alkoholista. Mondjuk egy ilyen fórumtól maximum ennyi volt elvárható, viszont ez is egy elképzelés. Ők már csak ilyenek.

A hét főbűnről mintázták őket

Az utolsó meglátás szerint pedig, a karaktereket a bibliai hét főbűnről mintázták. Itt Patrik a lusta, Szandi kapta a kevélységet, Rákúr természetesen a fösvény, Tunyacsáp lett a haragos, Csigusz torkos és Plankton irigy. Spongyabobnak pedig a bujaság jutott, amit hát nem tudom hogy mennyire passzol hozzá.

Nos ez lett volna az első rész, némelyik teória egész elborult, valamelyik pedig már már hihető kategóriába esik, de mint már említettem mindegyik csak kitaláció, semmi valóságalapjuk nincs, ezért ajánlatos nem komolyan venni ezeket, ellenben érdekesek.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :)

További részek:

2.rész - Fecsegő Tipegők

fecsego-tipegok-letoltes_3.jpg

3.rész - Hey, Arnold

landscape-movies-hey-arnold_2.jpg

4.rész - Phineas és Ferb

we_re_gonna_build_a_rollercoaster_2_1.jpg

5.rész - Propaganda mesék

med_1438251257_image_2_1.jpg

6.rész - Fosterék háza képzeletbeli barátoknak

168802_0_1.jpg

7.rész - Görcs ikrek

the-cramp-twins-new-pictures-8_1_1.jpg

8.rész - Bátor a gyáva kutya

1003763-gallery-of-courage-the-cowardly-dog-backgrounds_1_1.jpg

 

 

 

komment

Itt az IOS-t futtató okostükör

2016. október 03. 13:18 - Molnár Balázs L.

Egy férfi úgy döntött, hogy nem elég neki a jól megszokott tükör, fogta, és rádobott egy IOS 10-es rendszert. Be is mutatta egy Youtube videón, mire jutott az elképzelése. Elvileg a tükör 45 másodperc inaktív használat után alvó üzemmódba helyezi magát, majd egy újratapintással rögtön felébred. Kérdés az, gondolom mindenki jól tudja milyen az amikor egy tükör tiszta ujjlenyomat, hogy jól át-e gondolta ezt a koncepciót, vagy csak egy hirtelen ötlettől vezérelve összedobta gyorsan. Minden esetre érdekes koncepció, de nem hinném hogy lesz ennél több. Aztán a fene se tudja.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még sok sok hasonlót, dobj egy lájkot vagy/és oszd meg a barátaiddal. Iratkozz fel meg minden amit ilyenkor el kell mondani, de ha már lájkoltad a Facebook oldalt hatalmas pacsi érte!

komment
Címkék: okostükör IOS10
süti beállítások módosítása