Weskó

Valami új, valami más, valami tökéletes?! - Opera Neon

2017. január 26. 21:46 - Molnár Balázs L.

neon-operacom-big-laptop-630_1.png

 Rettentő fontos dolog az innováció, főleg a 21.században, hisz ha nem tudsz fejlődni, új dolgokkal kielégíteni a folyamatosan nagyobb ingerekre vágyó embereket, nem sokáig választanak téged, ha te egy böngésző vagy. Nos, az Opera böngészőt szerintem nem nagyon kell bemutassam senkinek, mindenki használta már, vagy hallott róla valaha. Most pedig mertek egy nagyot húzni, és kiadták az Opera Neon böngészőt. Amit nagyon, de nagyon eltaláltak. Alapvetően ez nem egy megszokott böngésző, amint elindítjuk, mint a képen is láthatjátok, feldob ikonokat, ami mögött pedig a saját asztalunk látszik. Eszméletlen letisztult, és átlátható az egész cucc.

alapjarat.png

Itt már jobb oldalt láthatod, miként tudsz a fülek között váltani.

Fülek

 Rögtön a kezdőoldalon, az ikonok felett beírhatjuk a keresni kívánt dolgot, majd jobb oldali sávra kidobja, innentől kezdve minden megnyitott ablakot ott találunk majd. Ezekre a körökre, nevezzük most így, nem tudom hogy hívhatják őket, leginkább a Facebook Messenger chat fejeire hasonlít. Ezekre kattintva válthatunk a fülek között, illetve, ha például egy Youtube videót nézünk, a karika sarkán mutatja, hogy ez a fül hangot ad ki, arra kattintva simán lehalkíthatjuk egy pillanat alatt a fület. Ha pedig éppen megvan nyitva egy oldal, és szeretnénk, ha osztott képernyőként, két oldalon is dolgozhassunk, egyszerűen megfogjuk a kiválasztott karikát, és egyszerűen mellé dobjuk. Közben kiválaszthatjuk, melyik oldalára szeretnénk bedobni, a már meglévő oldalnak.

Menüsor

 Bal oldalt találjuk rögtön a menüsort,  ahol fentről lefelé a következőket találjuk. Első egy új lap nyitása opció, amit nem kell magyarázni.

neonnnnnn_player.png

Bármikor nézheted akár a kedvenc youtube videóid, - amiket méretezhetsz kedvedre - anélkül, hogy megkéne nyiss egy másik oldalt.

Lejátszó

 A második már egy sokkal menőbb újítás, méghozzá egy lejátszó. Mit is tud ez? Ha például elindítunk a Youtube-n egy videót, azt ide berakja. Minden zenei illetve videós tartalmat átvesz, így anélkül tudjuk elindítani őket, hogy lapfület kéne váltanunk. Azért valljuk be, nem tudtuk, hogy kell nekünk ilyen, viszont ezentúl nem tudunk majd nélküle élni. Marha jó! Innen pedig bármikor elindítható, behúzható akár az oldal közepére, és bármit csinálhatunk közben, ott fog lebegni, míg be nem zárjuk. Mellette pedig kellemesen dolgozhatunk, továbbá teljes mértékben méretezhető a lejátszó. Ezt pedig zenékkel szintén képes megtenni.

crop.png

Jelöld ki, és csinálj róla fotót egy pillanat alatt!

Crop to Snap - Jelöld ki és készíts fotót róla

 A következő pont is merőben újító, és ismét egy fasza kis újítás. Ez pedig a Crop to Snap nevet kapta. Ez annyit tesz, mint ahogy a cím is sugallja, az egérrel kijelölhetünk az oldal bármelyik részén kedvünkre egy területet, majd  a kijelölt területen belülre eső dolgokról nyom egy képernyőképet. A következő pedig a galéria, ahol az előző opcióval készített képeinket találjuk. Az utolsó pedig a szokásos letöltések menüpont, azt hiszem, ez sem szorul magyarázatra.

Egyéb

 A lap alján pedig a beállításokat találjuk, amit felnyitva a szokásos dolgokra bukkanunk, mint inkognitó ablak, zoom beállítása, letöltések, előzmények stb. A további beállításokban pedig találtam egy Task manager-t, ahol minden eddig megnyitott oldalról megmutatja, éppen mennyi memóriát eszik, illetve mennyire veszi igénybe a processzorunk és még egyéb ínyencségek.

 bigstock_past_present_future_time_co_4799792_1.jpgForradalmian új böngésző, ami nem ragadt meg a már megszokott mederben.

Összegzés

 Végül pedig akkor jöjjön a tesztek végén lévő szokásos szummázás. Nagyon izgatott voltam ezzel a böngészővel kapcsolatban, úgy is, hogy már nagyon régóta a Google Chrome-t nyüstölöm. Most pedig azután, hogy sikerült vele eltöltenem pár órát, már nem tudom biztosra mondani, marad-e a Chrome egyeduralma továbbra is, vagy teljesen átveszi felettem az irányítást az Opera Neon. Rengeteg merőben új, és hasznos újítást tartalmaz, illetve mivel még nagyon friss, még rengeteget fog fejlődni, amitől remélhetőleg csak jobb és jobb lesz. Ha szeretnél te is egy nagyon jól használható, letisztult, forradalmasított böngészőt használni, mindenképp ajánlom kipróbálásra, viszont jelenleg még nem tartalmaz magyar nyelvet.

 Ha tetszett a cikk és szeretnél még hasonlót, kövesd a Facebook oldalam, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény.  Ja meg ott az Instagram is, ott is csupa érdekeset osztok meg. ;)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr2912158183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása