Weskó

Vége a találgatásoknak - Itt a Nintendo Switch specifikációja

2017. január 29. 18:48 - Molnár Balázs L.

screen-shot-2016-10-20-at-10-06-16-am.png

 Január hónap szinte csak a Nintendo új konzoljáról szólt, a Switchről. Nem volt ez másképp itt a Weskó-n sem. Felmerült bennem a kérdés, vajon képes lesz-e megugorni a lécet, illetve a hivatalos ára láttán is eléggé felkúszott a szemöldököm. Most pedig vége a találgatásoknak, és azt kell mondjam, eléggé beletaláltam. Arról viszont még nem esett szó, milyen hardverek garantálják ezt a teljesítményt. A kijelzője 6,2 colos kapacitív LCD érintőképernyő, ami 1280x720-as felbontással bír. Ez pipa. GPU fronton pedig az NVIDIA Tegra egyedi megoldása kerül, amit szintén leírtam az előző bejegyzésben. Ez is pipa. Viszont az egyik legfontosabb kérdést, amiről rengeteg pletyka keringett az interneten, az az volt, hogy a konzol dokkolva képes-e a Full HD felbontásra, azaz 1920x1080-ra. Igen, most már biztos, hogy dokkolva képes erre, méghozzá remélhetőleg 60 fps-el. Ezt pedig, HDMI kábelen keresztül tudja leadni.

moreone.jpg

Szép és jó dolog a hordozhatóság, de mit ér, ha pikk-pakk lemerül?

 Hordozható és asztali módban pedig, értelem szerűen a kijelző 1280x720-as felbontását élvezhetjük. A Switch már USB Type-C-vel kimenetet kapott, amivel tölteni és csatlakoztatni tudjuk a dokkolóhoz. A súlya közel 300g, Joy-con-okkal együtt pedig 400g nyom nagyjából. Megkapta a szokásos Wi-Fi kapcsolatot, illetve bluetooth 4.1-el is felszerelték. A belső tárhely 32GB, amiből még elvesz az operációs rendszer. Ezt microSD, microSDHC és microSDXC kártyákkal tudjuk bővíteni. Amire igencsak szükségünk lesz. Szenzorok terén kapott gyorsulásmérőt, giroszkópot és fényérzékelőt is. Hőtűrését pedig 5 és 35 fok közé teszik, 20-80%-os páratartalommal kiegészítve. Egy kézi konzolnál pedig az egyik legfontosabb, az akkumulátor idő. Kapott egy 4310mAh-s Lítium-ion akkumulátort, ami valljuk be őszintén, elég karcsú.

nintendo-switch-grey-nintendo_switch-57046.jpg

Dokkolva tényleg képes a Full HD felbontásra, remélhetőleg stabil 60fps társaságában.

 Mindjárt mondom miért. Ez egyébként nem eltávolhítható, cserélni a Nintendo ügyfélszolgálatán lehetséges, ha baj van vele. Erről azt állítja a Nintendo, több mint hat óráig képes vele futni a Switch, de ezt még befolyásolhatja az is, éppen mit csinálunk rajta. Például a Nintendo húzócíme, a Zelda új része, a The Legend of Zelda, Breath of the Wild körülbelül három óráig játszható rajta egy töltéssel. Erre még rájön az is, hogy konkrétan 3 órás töltési idő kell neki. Azért tegyük a szívünkre a kezünk, és valljuk be őszintén, hogy ez eszméletlen gáz egy kézikonzolnál. Nem az lenne a cél, hogy mindenhova vihesd magaddal? Nem elég, hogy a telefonoddal folyton konnektorok után bóklászol, még a konzolt is folyamatosan töltögesd? Otthoni konzolnak pedig elég karcsú. Az árazással pedig durván elszálltak. 

 Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, kövesd a Facebook oldalam, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény.  Ja meg ott az Instagram is, ott is csupa érdekeset osztok meg. ;) 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr2712166911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása