Weskó

Itt a Xiaomi okos edzőcipője

2017. március 15. 17:26 - Molnár Balázs L.

maxresdefault_9.jpg

 A Xiaomi manapság az egyik legnagyobb kínai okostelefon gyártó, mondjuk a tavalyi eladásaikat valamiért elhallgatták, persze azt mondták azért, mert nagyon gyorsan növekednek. Ja. Gondolom. Mindegy is, most az egyik alvállalatuk közösségi finanszírozásban felmérte, mennyire is van igény egy okos edzőcipő megvalósítására. Az emberek pedig imádták az ötletet, így hamarosan rendelhető lesz a 90 Minutes Ultra Smart Sportwear edzőcipő, amit a Shanghaji Nemzetözi Tudományos és Technológiai intézettel karöltve, kifejezetten profi sportolók számára terveztek.

xiaomi_shoes_story_1489064855108.jpg

 Na de mit is takar egy okos edzőcipő? A cipő talpában egy 32 bites Intel Cutie egység működik, ami hasonló a többi okos sporteszközéhez. Érthetően okokból a cipőt telepakolták szenzorokkal, gondolok itt gyorsulás mérőre vagy giroszkópra. Emellett kapott természetesen egy Bluetooth-ot is, amin keresztül az okostelefonunkkal kommunikál. Ezekkel a szenzorokkal folyamatosan figyelemmel tart minket, azt is megtudja különböztetni, hogy éppen futunk-e vagy csupán sétálgatunk egyet. A már megszokott sebesség, távolság és az elégetett kalória mérése mellett. Már áprilistól egyébként vásárolható is, 43 dollárért, ami nagyjából átszámítva jó magyar forintra olyan 13 ezer forint, plusz erre még rájönnek az adók valószínűleg nálunk. Négy színben lesz kapható, a sima basic fekete mellett egy világos kék, egy rikító kék és pink színekben. 

 Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :) 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr5912338343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása