Weskó

Intelligens asszisztenssel bővült a Facebook Messenger

2017. április 08. 17:47 - Molnár Balázs L.

messenger-developer.png

 A Facebook nem áll le,hétről hétre érkeznek az újdonságok, az új funkciók az alkalmazásokba. Illetve szétlopkodják a konkurensek ötleteit, és általában a nagyobb felhasználó bázis miatt eléggé bejön nekik ez. Most a Messenger-t bővítették egy mesterséges intelligenciával ellátott asszisztenssel, ami simán a Messenger M nevet kapta.

 Ez folyamatosan figyeli a beszélgetéseink, és ha úgy látja, felajánlhat valamit ezek alapján, akkor például ha elküldjük üzenetben hogy nincs kedved holnap este 7 kor vacsorázni egyet? akkor M már rögtön feldobja hogy készíts belőle egy eseményt, ahol megadhatod hol mikor lesz a közös program. és mivel figyeli a reakciókat is, rögtön azt is feldobja egy-egy szóra milyen a témába vágó matricát amit küldhetsz hozzá. Pénzt is küldhetsz hasonló módon, azonban akárcsak a pénz küldés, úgy ez a funkció is csak Amerikában érhető el jelenleg, de ott mind a két platformon.

facebook-messenger-m-ai-2-610x442.jpg

 Aki pedig nem akarja hogy folyton figyelje a beszélgetéseit egy algoritmus, és ajánlgasson dolgokat, ő természetesen ki is kapcsolhatja a funkciót. Jó, hogy próbálják meggyorsítani az interakciók és a dolgok gyorsabban való elérését, és tényleg értelmes dolgokkal bővítik a Messengert. Ez eddig hasznos, és tetszik is. Azonban ott a másik oldal, ami ezekkel a funkciókkal a lusta emberek még lustábbak lesznek, és már annyira az emberek alá tolják a széket, hogy lassan visszafordíthatatlan lesz. 

 Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény.  Ja meg kövess az Instagramon is, ott is csupa érdekeset osztok meg. ;)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr1412410555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása