Weskó

Milyen alkalmazást használjunk filmnézésre mobilon?

2017. május 12. 13:09 - Molnár Balázs L.

 smartphone-movie.jpg

 Már jó pár éve beköltöztek a zsebünkbe vagy a táskánkba az okos kütyük. Így manapság már utazás közben, a buszon vagy a vonaton is élvezhetjük a filmezést. Amellett hogy egyre nagyobb kijelzőket kapnak a készülékek, egyre jobb paneleket is, amik által már a hordozható készülékeink is akár a 1080p felbontás-t is képesek visszaadni. Ezáltal nem kell nélkülöznünk az otthon jól megszokott minőséget. Na de lássuk is melyek azok az alkalmazásokat, amik megkönnyítik a filmezést Androidon és IOS-en egyaránt.

VLC Media Player

 Rögtön talán az egyik legkedveltebb asztali lejátszóval kezdeném, a VLC Media Playerrel. Egyaránt elérhető mindkét platformon. Ahogyan azt megszokhattuk az asztali verzióban, itt is rengeteg formátumot képes lejátszani. Ujjaink fel le húzgálásával tudjuk a hangerőt vagy a fényerőt is állítani, illetve képernyőzárat is tudunk rá tenni egyetlen érintéssel. Méghozzá ingyen. Talán az egyik legjobb választás az eszközünkre.

   

 GPlayer

 Következő applikációnk ismét csak mindkét platformra elérhető. Egyik legnagyobb dobása az alkalmazásnak, hogy lehetőség van kis ablakban lejátszatni a filmet, aminek a létjogosultsága igazából inkább tableteknél jön ki igazán. Telefonoknál a kisebb kijelzőátmérő miatt annyira nagy hasznát nem vesszük.

  

 

BSPlayer

 Ismét egy számítógépes átirat, a BSPlayer, ismét egy remek kis alkalmazás. Az egyik legjobb a hardveres dekódolás terén, többmagos és GPU-s téren is. Gyermekzár ebben is található, automatikus felirat kereséssel is rendelkezik, és akár egy wifi-n keresztül képes csatlakozni a közelben lévő számítógépre, így az sem szükséges hogy a telefonon legyen a film. Hátránya hogy az ingyenes verzióban reklámokkal bombáznak minket, viszont két ezer forintért ez megszüntethető. Kérdés hogy kell-e nekünk ennyiért.

 

 Air Video

 Ahogyan már a neve is azt sugallja, nagyjából ugyanarra képes mint az előbb említett BSPlayer, képes távoli kapcsolattal 3G-n vagy Wifi-n csalatkozni a közelünkben lévő számítógépünkre. Amire előtte szükséges letöltenünk OS X-re vagy Windowsra a fejlesztők honlapjáról az alkalmazás kliensét, ami majd a közvetítő szerepét fogja játszani. Utána már csak le kell töltenünk az Iphonunk-ra (Ipod Touch, Ipad)  az appot, amiből szintén van egy ingyenes és egy fizetős verzió. Előbbi korlátozott számú mappa elérést engedélyez, de ez bőven elég arra hogy kipróbálhassuk. Viszont nem boldogul minden formátummal, de erre is gondoltak a fejlesztők és kapott egy olyan funkciót hogy Play with Live Conversion, ami annyit takar magában hogy streamelés közben konvertálja át neked a filmet, viszont pár másodperccel később indítja el a filmet. Ellenben ugyanúgy bele tudsz tekergetni a filmbe. Talán nem ez a leghasznosabb alkalmazás utazáshoz, viszont otthon, megfelelő körülmények között az egyik legpraktikusabb választás lehet IOS-en.

 

 Ha tetszett a cikkem, és szeretnél még tőlem hasonlót, jelezd felém egy lájkkal, kövess a Facebookon, kommentben pedig jöhet a vélemény. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr712500783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása