Weskó

10 év, 1,2 milliárd iPhone

2017. augusztus 03. 20:38 - Molnár Balázs L.

iphone7kiemelt.jpg

 10 év. Ennyi idő telt el azóta, hogy 2007-ben Steve Jobs és az Apple megálmodta az iPhone-t, ezzel pedig mindannyiunk életét gyökeresen megváltoztatta. Habár az első iPhone még csak EDGE kapcsolattal kommunikált, később megkapta végre a 2G és a 3G-t hálózatot is, innentől kezdve pedig nem volt megállás. Az okos telefonok átvették felettünk a hatalmat, el sem tudnánk képzelni nélkülük a mindennapjaink. Telefonálunk, Email-t írunk, csevegünk az ismerőseinkkel, bankkártyánkkal fizetünk velük és bárhol bármikor elérhetünk minden információt rajtuk.

Az okos telefonok forradalmát pedig az első iPhone indította útnak, és bár azóta már elolvadt a technológiai főlénye és mostanság nem is erőltetik meg magukat ott Cupertinóban, akkora brandet építettek fel, hogy manapság nem kell nagyon gondolkozniuk miből lesz kenyér az asztalon. Ezt pedig meg is erősíti a nemrég nyilvánosságra hozott harmadik negyedéves pénzügyi jelentés, amiből kiderült, hogy 1,2 milliárd iPhone-t adtak el a 2007-es megjelenés óta. A legdurvább az egészben pedig az, hogy még csak tavaly érték el az 1 milliárdot és egy év alatt 200 millió mobillal tudták megdobni ezt a számot. Az is kiderült, hogy messze nagyobb az érdeklődés az iPhone 7 Plus iránt, mint a sima iPhone 7 iránt. Most pedig mindenki tűkön ül már a 10. évfordulós iPhone 8-ért, az embert azt gondolná, hogy az elmúlt 3 évben alig történt változás után, most valami nagyot kell dobnia az Applenak, ami jogos elvárás is lenne a vásárlók felől. Viszont ahogy látjuk, amíg úgy viszik, mint a cukrot így is az almás telefonokat, addig nem igazán kell megerőltetnie magát a cégnek. Azért remélem odaraknak valami durvát a srácok, mert jelenleg a Galaxy S8-nak nem nagyon akad ellenfele a piacon.

Forrás

 Ha tetszett a cikkem, és szeretnéd támogatni a munkám, kérlek dobj egy lájkot a  Facebook oldalamra,  esetleg oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr7712717842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása