Weskó

Dobja a Netflixet a Disney, saját streaming platformot indít

2017. augusztus 09. 17:56 - Molnár Balázs L.

castillo-diseny.jpg

Nem kis meglepetéssel szolgált a negyedéves értekezleten a Disney, ugyanis előállt azzal az ötlettel, hogy 2019-ben saját videó streaming szolgáltatást indít. Itt lesznek majd elérhetőek egyedül a Disney újonnan bemutatott filmjei Amerikában.

Jelenleg csak a Netflix szolgáltatásán keresztül érhetőek el streamelve a Disney filmjei, szóval ennek a lépésnek az egyedüli nagy vesztese is a Netflix lehet. Valószínűleg itthon ezt mi meg sem érezzük, mert sem magyar tartalom nincs rendesen a Netflix szolgáltatásában és feliratokban sem bővelkedik. Remélhetőleg 2019-ig azért változik ez a tendencia és többen fogják használni, mint a torrentezést. Bár rengeteg együttműködésük van, sok Marvel sorozat és Star Wars is rajtuk keresztül fut, így azért valószínű, hogy nem lesz itt teljes szétválás és a régi sorozatok új évadjai továbbra is a Netflixen lesznek elérhetőek. Illetve mivel a cél az exkluzivitás a Disney új szolgáltatásának célja, illetve hogy havonta fizetős tartalmat kínáljanak a nézőknek, gyanítom, hogy nem teljesen, csupán időleges exkluzivitást fognak élvezni azok, akik előfizetnek külön a Disney szolgáltatására. Nem árultak el nagyon sok részletet a dologról egyébként, csupán annyit, hogy valamikor 2019 tájékán startol majd az Egyesült Államokban. Ezért csak találgatni lehet, miként és hogyan fognak osztozkodni a nagyok.

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr2612731372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása