Weskó

Már megint őrzik a galaxist - Kritika

2017. május 07. 18:25 - Molnár Balázs L.

guardians-of-the-galaxy-vol-2-wallpaper.jpg

 Három éve a semmiből sikerült egy akkora sikert elérnie a Galaxis őrzőivel a Marvelnak, hogy nem lesz gond kifizetni a rezsit mostanában. A héten pedig be is jelentkezett ebből fakadóan a második rész is egy kis pénz gyűjtésre. Az első rész pedig egy teljesen új szuperhős gárda behozatalára volt hivatott, aminek azért mindig van egy jó nagy rizikófaktora. Azonban annyira jól eltalálták a szereposztás, a karaktereket, hogy a film végére már úgy érezte az ember, mintha már évek óta ismernénk őket. Kellően frissek voltak, megmerték húzni hogy nem csak emberekből állt a galaxist megmentő csapat, hanem egy mosómaci és egy fa is a tagja. Amennyire abszurd a dolog, annyira ült is a dolog. Mivel eddig nem láttunk ilyet, ennek s frissessége, a rájuk építő poénok és a többi karakterrel való összhangjuk annyira a helyén volt, hogy tényleg nagyon szerethető és a legviccesebb Marvel film lett valaha. Na ennek pont az ellentettje a második rész.

Tovább
komment

Arccal a programozás felé - Informatika az oktatásban #3

2017. május 05. 18:07 - Molnár Balázs L.

minecraft-education-edition--itt-a-jatek-oktatashoz-szant-valtozata_1.jpg

Korábban már két ízben is beszéltem nektek arról, miért is lenne érdemes az oktatásban lecserélni a hagyományos papír alapú tankönyveket, modern, elektronikus formában használhatóakra. Illetve egy példát is hoztam rá, hogyan is lehetne ezt  hasonlóan jól megvalósítani. Az előbbit itt, míg a Mozaik megoldásáról szólót pedig itt olvashatod. Hamarosan visszaállok a megszokott kerékvágásba, csak zavart éreztem az erőben. Meg holmi érettségi is lesz mostanában. Már be vannak készítve a Sztori tájmos részek, a 13 Reason Why sorozatkritika is jön majd mostanában, ami valami zseniális cucc, illetve a szokásos tech bejegyzések is meglesznek. Csak egy pici türelmet kérek.

Tovább
komment

Májusban visszatér a House of Cards, minden idők egyik legjobb politikai sorozata

2017. május 01. 21:40 - Molnár Balázs L.

house-of-cards-season-5-teaser-00.jpg

 Már megint ráfüggöttem a sorozatokra, de egyszerűen nem lehet letenni őket.. Hamarosan érkezek a 13 Reasons Why kritikájával, de addig is csorgassuk egy kicsit a nyálunk az idén már ötödik évadját hamarosan taposó House of Cards-ra.

Tovább
komment
süti beállítások módosítása