Weskó

A legenda visszatér! - Hivatalos a Nokia 3310 (2017)

2017. február 26. 20:17 - Molnár Balázs L.

uj-nokia-3310-2017-02-1024x697.jpg

Itt van, most már nem csak pletyka. A telefon, ami mindenkinek volt, és mostanra már kultikussá vált a törhetetlenségével és a hosszú akkumulátor idejével számtalan vicc forrása volt. Most azonban, a Nokia feltámadásával, a 3310-est is új köntösbe téve, kiadják újra. Maradtak a szokásos nyomógombos megoldásnál, hogy egy cseppet se veszítsen a telefon a nosztalgia értékéből. Azonban azért kicsit idomították a mai korhoz, lecserélték a régi monokróm kijelzőt, így már egy 2,4 colos színes megjelenítőt kapunk, ami derék 320x240-es felbontást képes kisajtolni magából. Elvileg a napfénnyel is megbirkózik, de ezt azért tessék fenntartásokkal kezelni.

Tovább
komment

Odatették magukat a fritzek az új Volkswagennel

2017. február 26. 12:51 - Molnár Balázs L.

the_new_volkswagen_arteon_6843.jpg

 Huh, de rég jöttem valami izgalmas autós dologgal. Most viszont, muszájnak éreztem megosztani veletek a Volkswagen új koncepció autóját, az Arteon-t. A Volkswagennek is hasonló cipőben jár mint a Samsung, a tavaly és tavaly előtti év mindkét cég nevét megtépázta, míg a Samsung a robbanós telefonokkal szívatta a népet, illetve kiderült hogy a cég vezére eléggé benne van a kormánnyal a korruptkodásban, addig a Volkswagen lazán átbaszott mindenkit a palánkon a dízeles autóiknál, ahol csaltak a káros anyag kibocsájtását mérő szoftverekkel. (Mondjuk fogalmam nincs miért írtam ide a Samsungot.) Viszont innen szép visszajönni, nagyon oda kell tegyék magukat, ha vissza szeretnének kapaszkodni oda, ahol egykor voltak.

Tovább
komment

Eddig tartana az út az új Földre

2017. február 24. 17:18 - Molnár Balázs L.

art-astronaut-space-star-energy-suit.jpg Szerdán a NASA hatalmas bejelentéssel érkezett, miszerint a Spitzer-űrtávcsővel, a Trappist-1 csillag körül, hét darab a Földhöz nagyon hasonló és méretben is közel azonos bolygót fedeztek fel, amiből három a lakható zónában van. Ezeken a bolygókon pedig akár még víz is lehet. A NASA tudományos adminisztrátora a sajtótájékoztatón azt mondta, még sosem találtak ennyi a Földhöz ennyire hasonlító bolygókat egyetlen csillag körül. Esett szó arról is, hogy ezzel nagy lépést tettünk afelé is, hogy végre kiderüljön, van-e a földön kívül élet. A legdurvább pedig az, hogy annyira közel vannak egymáshoz ezek a bolygók, akár az egyikről kinézve simán láthatjuk a másik felszínét, amin akár éppen egy vihar dúl.

Tovább
komment

10 hihetetlen tény az amerikai elnökökről

2017. február 23. 21:08 - Molnár Balázs L.

vissza_a_jovobe_tenyek_7_1.jpg

Jöttem! :D Ismét hoztam egy hihetetlen tényes tízes listát, most azonban az amerikai elnökökről szedtem össze pár infót. Az Oscar-díjas lista nagyon tetszett nektek, mostanáig a második legolvasottabb bejegyzés lett a blogon. Ha szeretnél még hasonlót, esetleg van ötleted milyen témában szedjek össze ilyen listát, dobd meg lent kommentben.

Tovább
komment

Áprilisban folytatódik az utóbbi évek egyik legjobb sorozata

2017. február 23. 10:11 - Molnár Balázs L.

 fargo-s2.jpg

 Az utóbbi évek egyik, hanem a legjobb sorozatát tette le az asztalra 2014 áprilisában az FX. Az első évadban Billy Bob Thorton és Martin Freeman párosa akkorát játszott, amihez már rég volt fogható. Majd a második évad, nem az hogy kicsit visszaesés lett volna, hanem fogták a készítők, és rádobtak egy lapáttal. Messze az egyik legkedvencebb sorozatommá lépett elő a második évad befejezésével, olyanok társaságában van, mint a Kevin Spacey féle House of Cards, a True Detective zseniális első évada (mert a második évad valami pusztulat volt, hálisten antológiai sorozat, így teljesen külön kezelhető a kettő), vagy a tavaly nyáron hatalmasat futó Stranger Things.

Tovább
komment

Visszatérek! - Samsung Galaxy Note 7

2017. február 22. 17:48 - Molnár Balázs L.

arnold-schwarzenegger-ill-be-back.jpg

 Tavalyi év vége szinte csak arról szólt, hogy a Samsung Galaxy Note 7, mikor és hol robbant fel ismét. Első körben kicserélték a hibás akkumulátorokat, azonban azokkal is gond volt, így a Samsung teljesen visszavonta a készülék árusítását és visszahívta a mobilokat, majd cserét biztosított másik Galaxy telefonokra. Most pedig, mivel több millió példány maradt a raktárba, megpróbálják csökkenteni a károkat, és újra kiadják a növekvő piacokra, mint India és Vietnám. Pontos számadat nincs a mennyiségről.

Ezek változnak benne

 Ezeket a modelleket úgy nevezett refurbished, azaz újracsomagolt kiadásként fogják értékesíteni. Cserére kerül bennük a híres robbanó akkumulátor, ami így már nem 3500mAh lesz, hanem 3200 körülire mérséklik. Emellett pedig az unibody házat is lecserélik, biztos ami biztos. Amivel kicsit kevesebb ideig bírja majd, de jobb a békesség. A többi hardver elvileg marad az eredeti, így nagy változások ezeken a dolgokon kívül nem nagyon lesznek.

Kár volt érte

 A tavalyi év legnagyobb bevételét így is a Samsung generálta, amiről itt írtam, azonban a cég nevén nem kis folt esett az incidens folytán. Főleg Amerikában, ahol a Harris Poll kutatása szerint, a tavalyi évet még a 7. helyen kezdte a Samsung, míg idén már a 49. helyet foglalta el. Ezt a kérdőívet 30 ezer amerikai tölti ki, aszerint, éppen melyik céget hogyan ítélnek meg az emberek.. Egyébként az első az Amazon a listán, míg az Apple az ötödik, és a Google ''csak'' a nyolcadik ezen a listán.

 

  Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :) 

komment

Adózzanak a robotok is, nehogymár!

2017. február 21. 20:23 - Molnár Balázs L.

robotok.jpg

Szia! Enyém lesz a munkád hamarosan! :)

 Napjaink, de inkább a jövőnk egyik legnagyobb globális problémája lesz, hogy hamarosan elveszik az emberek munkáját a robotok. Annyira, hogy már újságíró algoritmusok is vannak, simán megírnak egy pöpec cikket, és még helyesírási hiba sem lesz benne. Lassan pedig mindenhol átveszik a helyünket, még pedig azért, mert olcsók és sokkal precízebbek mint mi vagyunk. Bill Gates a múlthéten előállt egy olyan javaslattal, miszerint a robotok is adózzanak, akik elveszik az emberek munkáját. Már hogy azok a robotok után ugyanúgy adót szedjenek, amik kitúrtak egy-egy embert. A mértéke pedig ugyanakkora legyen, mint amit egy embertől vesznek el. Ezt pedig olyan dolgokra kéne költeni szerinte, mint az idősek gondozása vagy az oktatás.

Tovább
komment

10 hihetetlen tény az Oscar-díjról

2017. február 21. 13:11 - Molnár Balázs L.

vissza_a_jovobe_tenyek_7_2.jpg

Mivel már csak szűk egy hét választ el minket az év legnagyobb filmes eseményétől, ezért úgy gondoltam, összegyűjtök pár érdekes tényt az Oscar díjátadó történelméből. Aztán ha van igény és időm is, akkor egy esély latolgatásra is futhatja valamikor a hét folyamán. Az idei jelöltek pedig itt vannak. Na de nézzük is, 1929-óta milyen hihetetlen dolgok történtek a gálák során. 

Tovább
komment

Ezzel az alkalmazással könnyedén megvédheted a házi szexvideóid

2017. február 20. 19:12 - Molnár Balázs L.

sex-tape-movie-hd.jpg

Csak óvatosan. Ami egyszer felkerül a netre.. de úgyis tudod. Ugye?

Emlékeztek még a 2014-es Szexvideó című filmre, ami bőven szar volt, ellenben bemutatta, miért kell vigyázni az otthoni videózgatással? A sztori röviden az volt, hogy Jason Segel és Camerion Diaz felvették ahogy szexelnek, majd sikeresen feltöltötték a felhőbe. Majd egy vicc nélkül, elvettek az életemből másfél órát. Nos ez az új applikáció ennek a problémának megy elébe, plusz segít megvédeni minket arra az esetre is, ha például szakítunk az éppen aktuális életünk szerelmével és a párunk a sok közös boldog emlékért cserébe, felszeretné valahova tölteni a videót.

Tovább
komment

Armie Hammer félre lép - Mine trailer

2017. február 20. 17:04 - Molnár Balázs L.

armie-hammer-mine-movie.jpg

 Egyetlen rossz döntés, egyetlen rossz lépés és az ember élete örökre megváltozik. Láttad már James Franco 127 óráját, vagy Ryan Reynolds Élve eltemetve című filmjét? Akkor tudod, hogy lehet olyan filmet csinálni, amiben csupán egy szereplő van, mégis magával ragad a film, és folyamatosan fenntartva a feszültséget, borzasztóan emlékezetes alkotás lehet. Armie Hammer utoljára talán az Guy Ritchie féle U.N.C.L.E emberéből lehet ismerős, de láthattuk már A közösség hálóban is. A történet szerint Armie Hammer egy amerikai katona, aki rosszkor lépett rossz helyre, a sivatag közepén egy taposó aknára. Innentől kezdve pedig elindul a harc az idővel, a meleggel, a víz hiányával, illetve hogyan is tudna lelépni róla. Remélhetőleg Armie Hammer megoldja a feladatot, és egyedüli főszereplőként is képes olyan játékra, amivel tovább bővíti az egyszemélyes filmek kultuszát. A filmet Fabio Guaglione és Fabio Resinaro páros rendezte, míg Hammer mellett még Tom Cullen és Annabelle Wallis-t is láthatjuk. Amerikában április 4-én debütál, itthoni forgalmazásról még nincs információ.

  

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :)  

komment
süti beállítások módosítása