Weskó

Azt mondja Tinder generáció, pedig csak szeretnénk mi dönteni az életünkről

2018. május 17. 00:43 - Molnár Balázs L.

csalad-nap-e1495556556480.jpg

 Vannak olyan témák, amik mellett nem hogy nem szabad elmenni, hanem muszáj állást foglalni. Mert orbitális faszságok traktálása lett mára a trendi. Gyorsan leszögezem, hogy egyáltalán nem szeretnék politizálni, és nem is a politizálás helye a blog, így a mostani véleménynyilvánítás is teljes mértékben objektívan, ész érvek mentén haladva lesz megfogalmazva.

Akármennyire is akar majd ráhúzni bárki párthovatartozást. Mert nincs. Nemrég az Origo megint nagyot ment, most azzal fűzte be az embereket, hogy a mai 20-30 éves fiatalok már csak a Tinderen húzogatnak jobbra és balra, ahelyett hogy egymást. Gyereket meg csesznek csinálni. Ebből mi jött le nekik? Hogy a "Tinder generáció" képtelen a megállapodásra, idézem: 

 "Ez a tinder-generáció már megtanulta, hogy nem baj, ha valaki nem tökéletes, hiszen percek alatt száz új párt találhat magának, mindig van másik, aki szebb, okosabb, jobban illik hozzá. Legalábbis a kialakult illúzióik szerint."

 Kérem tisztelettel. Miért kéne beérni a rosszal? Miért kéne elfogadni a szart és belenyugodni, hogy jól van az úgy? Miért lenne bárki is olyan emberrel együtt, akit nem szeret tiszta szívből és szerelemből? Az miért baj, ha végre egy olyan generáció is növekszik, akik nem kussolnak és fogadnak el mindent úgy, ahogy az az előtte lévő generáció tette? Próbálnék idézgetni a cikkből, de olyan erős az egész, hogy nehéz kiemelni egy-egy pontot belőle. Következő pillanatban már felhozták azt, hogy lázadunk a hagyományos értékek ellen és hogy már előre megfontolt szándékkal nincsen család alapítás, hisz ez kevesebb felelősséggel és problémákkal jár.  Aztán betol egy olyan mondatot, hogy:

"Fiatalon kilógni a tinder-generációból, áldozatokat hozni, gyermeket vállalni: ehhez felelősség és bátorság kell."

 Értetlenül állok a helyzet előtt. Van olyan ember, aki beakar állni a sorba? Utánozni másokat és úgy élni mint más? Jön a hagyományos értékekkel, amik még az 1840-es évekből maradt itt, amikor még agyag házakban éltek az emberek és 18 évesen már házasként éltek és jött az első gyerek. Igen, haladunk a korral. Végre gondolkoznak az emberek és döntéseket hoznak. Maguktól. Nem kétszáz éves szokásokat utánoznak, csak mert "mi is így éltünk, éljetek ti is így".

 Feljött a cikkben az "én ide nem szülök" jelmondat, amire csak annyit reagálnak, hogy nem tudunk lemondani a jó kajákról, a legújabb almás telefonról, illetve a bulikázásról. Arról egy árva szó nem esik, hogy az ember a 150-200 ezer fizetéséből nem hogy egy gyereket, de még magát se tudja fenntartani. Arról nem esik egy árva szó sem, hogy 100-150 ezer forint egy albérlet jelenleg Budapesten, így ha az ember fia nem örököl egy házat vagy lakást, akkor bizony megvan lőve teljesen. Aztán meg jönnek az okosok a mamahotellel, hogy 30 évesen még otthon laknak az emberek. Mert kényelmes és kivan nyalva a seggük. Az fel se merül, hogy amúgy más opciójuk nincs.

 Ebből a fizetésből pedig nem ártana még enni, öltözködni és néha napján azért közösségi életet is élni. Arról nem esik szó, hogy a gyereket is kéne ebből a pénzből etetni, ruházni, majd iskoláztatni. (Ott a CSOK. Gondolom jön majd valaki vele. Tényleg jó pont amúgy. De ne pénzért csináljon már senki gyereket.) Arról nem esik szó, hogy az egészségügy és az oktatás olyan magasságokban szárnyal, hogy abba bele sem mennék most. De ilyen ez a Tinder generáció.

 Felelőtlenek, gyerekesek és képtelenek áldozatot hozni, ha az új iphone-ról van szó vagy egy gyermekről. Egyébként miért kéne választanunk? Az miért nem opció, hogy mindkettő? :) Csak annyit akartam, hogy senki ne adja fel magát. Olyan kapcsolatban se maradjon, ahol nem érzi jól magát, csak azért, hogy legyen valakivel. Csak azért, hogy gyereket csináljanak.

 Ne érjétek be a szarral. Törekedjetek a legjobbra és amíg nincs meg, addig nyugodtan matcheljetek annyi emberrel, amennyivel kedvetek van. Te vagy a lényeg. Nem kell beállni a sorba és olyan hagyományokat követni, amivel más emberek leéltek életeket. Ez a te életed. Éld úgy, ahogy szeretnéd. Alapíts családot, amikor jónak látod. Azzal, akivel szeretnél. Ennyi amúgy. Belinkelem ide lejjebb az eredeti cikket, csak hogy saját szemeddel is olvashasd.

Eredeti cikk

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr5113942366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása