Weskó

Akkor nem is jéghegy miatt süllyedt el a Titanic?

2017. január 03. 22:37 - Molnár Balázs L.

top-7-strangely-unique-things-that-sank-with-titanic.jpg

 Ismét felröppentek pletykák a Titanic elsüllyedésével kapcsolatban. Gyorsan utána is jártam, hogy tiszta képet kapjunk erről a mostani fellángolásról. A hajó egykori mérnöke által készített fotókat most egy újságíró vette nagyító alá, név szerint Senan Molony, majd a képek alapján azt szűrte le, hogy a katasztrófa előtt három héttel tűz ütött ki a hajótérben, ami csökkenthette a fémváz ellenálló képességét.

 Továbbá azt állítja, hogy bőven azelött már sérült volt a hajó, mielőtt egyáltalán kihajóztak volna a belfasti dokkból. A tűzről pedig tudtak eddig is a kutatók, de nem mentek bele ennyire, hogy akár ez is okozhatta a végzetes ütközést. Ezen felül arra is fény derült, hogy a Titanic építéséért felelős cég elnöke. J Bruce Ismay a hajó személyzetének megtiltotta, hogy beszéljenek a tűzesetről. A legjobb pedig, hogy Southampton kikötőjében szándékosan fordítva álltak be a hajóval, hogy az utasoknak ne szúrjon szemet a tűzeset esetleges nyomai.

A Titanic már több mint 100 éve, 1912 áprilisában süllyedt el a New Yorkba tartó útján, ami során 1500 ember vesztette életét.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr3412095233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása