Weskó

Nem kell a Windows 10 a magyarnak

2017. február 16. 10:01 - Molnár Balázs L.

en-intl-pdp0-windows-10-pro-fqc-09131-p1.jpg

 Meg úgy egyébként se nagyon, ha fizetni kell érte. Pedig, a valaha készült egyik legjobb operációs rendszer, mégis a tavaly nyárig tartó ingyenes időszakig hatalmas léptékkel bővült a felhasználó bázis. Több mint 350 millió gépre települt nyárig a Windows 10, azóta pedig nagyjából 50 millió felhasználó telepítette a gépére. Azt hiszem, kicsit benézték a Microsoftnál, amikor az ingyenes szakaszban regisztrált számok alapján kalkuláltak, miszerint 2018-ra 1 milliárd gépre akarták eljuttatni a rendszerük. Akármilyen pozitívan nézem, ez jó esetben is, jó ha félmilliárd telepített Windows 10 lesz.

A StatCounter statisztikái alapján a Windowsos rendszerek közül 33%-on áll a Windows 10. Itthon pedig, szokásosan maradiak vagyunk, nem szeretünk változtatni. Ez pedig nagy hiba. Nálunk mindössze 23 százalékos részesedése van a tízesnek, a sláger továbbra is a hetes, de nem csak nálunk, világszerte is ez a legnépszerűbb még mindig. Nálunk több, mint az emberek fele ezt használja még, míg globálisan valamivel több mint a felhasználok 47 százaléka. Én továbbra is azt mondom, érdemes váltani, hatalmas előrelépés a tízes, sokkal felhasználó barátabb, könnyen kezelhető, szebb felülettel várja az embert nap mint nap, legyen szó munkáról, vagy szórakozásról. 

 Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :) 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr4912265152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása