Weskó

Így eddz otthon - A kockahas mizéria #1

2017. augusztus 01. 00:00 - Molnár Balázs L.

sport-body-abs-muscle-fitness-model-male-wallpaper.jpg

  Készen állsz hogy egy hónap alatt bitang kockahasad legyen? Hogy eldobhasd a sajtreszelőt, mert olyan hasizmod lesz, hogy többet nem is lesz rá szükséged? Na akkor nem jó helyen jársz. Viszont nem elérhetetlen a dolog, sőt, akár otthon is szert tehetsz rá. Gondolom már ezer helyen olvastad hogyan kell, talán ki is próbáltál párat, de aztán végül nem lett belőle semmi. Vagy feladtad, vagy tényleg rossz volt az edzésterv. Nem húzom az agyad, megmutatom hogy lehet hetek alatt elképesztő változást elérni a manapság legfontosabbnak titulált helyen.

 Genetika, te szemétláda

fb-105275-az-a-franya-genetika.png

 Srácok! Ha tetszik a cikk, kérlek dobj már egy kedvelést a Facebook oldalamra, ezzel tudod támogatni a munkám. Semmi mást nem kérek. :)

Bizony, általában az elhízott emberek legjobb barátja a genetika, hisz ha lát egy jól kinéző embert, aki talán évek munkájával jutott el oda, ahol most tart, ő képes egy legyintéssel és egy 'mert jó a genetikája, azé'" megjegyzéssel elintézni, ezáltal magának is hazudni egy orbitálisat, hogy bizony minden rendben van, csupán az élet vele kegyetlen volt. Nos, tényleg létezik ez a szemét genetika dolog, de korántsem annyira súlyos, hogy ne lehetne behozni a lemaradást. Igen, vannak emberek akik két hét alatt top formába lendülnek pedig alig csináltak valamit, illetve vannak olyanok is, akik hónapok izzadságos munkájával meg sem közelítik. Ezzel nem tudunk mit tenni, csupán annyit, hogy nem hasonlítjuk magunkat a másikhoz. Mert mindenki különbözik. Egyetlen dolgod van, hogy magadtól próbálj napról napra jobb lenni, magadért csináld, az egészségedért, a közérzetedért az edzést és ne azért hogy te legyél a legizmosabb. Mert akkor baszhatjuk az egészet. Ha ezt felfogtad és készen állsz beáldozni a kicseszett egód, képes vagy felemelni a segged a kényelmes kanapéról, képes vagy tenni magadért és a jövődért, akkor gyere és elmondom hogyan eddz otthon hasra úgy, hogy igen, büszkén lásd azokat a hőn áhított kockákat a hasadon. 

1000 felülés, semmi eredmény

Sokan esnek abba a borzalmas hibába, hogy naponta letolnak 100-200 felülést, mert akkor biztosan kockás lesz a hasuk. Hát nagyon nem. Ha a hasadon van zsírréteg, akkor akárhány felülést csinálhatsz, az bizony rejtve marad. Azt onnan szépen le kell pucolni, különben felesleges volt az eddigi munkád. Ezt egy jó kis kardio edzéssel fel lehet gyorsítani.

Egyél rendesen, de ne vackokat

learning-to-eat-healthy-2.jpg

 Ahhoz, hogy látszódhasson bármi eredmény is, elsőként a kajálásod kell helyrerakni, mert az edzés csak a  30-40%-a az edzésnek, a többit a kaja és a pihenés teszi ki. Ha ezek nincsenek rendben, akkor bizony nagyon megfogsz szenvedni barátom. Felejtsd el a nasikat, az ebédre való kajarendeléseket és kezd el végre egészséges kajákkal lecserélni ezeket. Különben csak egy álom marad a kockahas. A koplalást meg felejtsd el marha gyorsan, ha izmot szeretnél építeni, kell a kraft. (Majd egy másik részben rátérünk a kajálásra is.) 

Hagyd a fenébe a felülést, csak a hasprés

Borzasztó egyszerű a képlet. Miért üljek fel teljesen, ha fele munkával ugyanazt érhetem el? A hasizomnak nincsenek külön részei, maximum egy-egy gyakorlat jobban megdolgoztatja egyes részeit. Míg a felülés durvám tönkreteszi a derekunk is, addig a hasprés amellett hogy kíméli is, ugyanúgy a teljes hasizmunkat képes megmozgatni. 

Milyen a helyes hasprés?

tikigiki-do-it-text-004.png

 Lefekszel otthon a földre, lehetőleg olyan helyre ahol feltudod dobni a lábad egy ágyra vagy székre, a lábaid pedig felhúzod addig, hogy derékszögben legyenek rá. Majd leszorítod a csípőd a földhöz, majd elemeled a lapockáid a földtől. Nem kell felülni, csupán összepréselni a hasizmainkat, majd a lehető legjobb hatás eléréséhez a csúcson megtartani egy pillanatra - a levegőt lent beszívod, présnél kifújod-, majd visszaengeded magad. A keményebbek tolhatják úgy is, hogy nem engedik vissza magukat teljesen, hanem folyamatos terhelés alatt tartják a hasizmukat, így még komolyabban megdolgoztathatják az izmokat. 

Lábemelés

Én a hasprés mellett a lábemelésre esküszöm, borzasztó jól kiegészíti a hasprést és kellően megdolgoztatja a has alsó részeit, így míg a hasprés amellett hogy az egész hasra hat, abból leginkább a felső részre, addig a lábemelés ezt lentről csinálja. Így bezárult a kör, kész vagyunk a hasedzéssel. Lefekszel a földre, a kezed beteszed a popsid alá, majd szépen elkezded felemelni a lábad, míg a testeddel nem zárnak be derékszöget. Majd szépen, kontrollálva leengedi a kezdő pozícióba. Majd mehet újra. Ha már erősnek érzed magad, akkor leteheted magad mellé a két kezed, ezzel nehezítve kicsit a gyakorlaton. 

Jó, jó, de ez nem kevés?

6361664403460592761887332947_635846922813557340-enough.png

 Nem. Egyáltalán nem. A has az egyik olyan izmunk, amit borzasztó gyorsan le lehet edzeni és nagyon gyorsan is regenerálódik, így heti 2-3 alkalommal is megdolgoztathatjuk a kicsikét. Ezért nem is érdemes órákat hasazással tölteni, mert amellett hogy csak az időd dobot ki a fenébe az ablakon, még csak nem is csináltál semmi hasznosat. Maximum edzésenként fél órát szánj q hasadra, ezt pedig tedd az edzéseid elejére, mert magamból kiindulva tudom, ha a végére hagyom, akkor kimarad.  

Mennyit csináljak belőlük?

Mint írtam fentebb, maximum 30 percet szánj rájuk, de ebben már a pihi szünetek is benne vannak.

  • Hasprésből 4 sorozatot ajánlok, 15-30 db-ot. Ha 20-nál nem érzed azt, hogy mindjárt lefosod a bokád, akkor valamit nagyon rosszul csinálsz.
  • Lábemelésből is 4 sorozatot ajánlok, 15-20 ismétlésszámmal. Hasonló a képlet, ha nem érzed hogy mindjárt szétrobban a hasad, rosszul végzed a gyakorlatot. Inkább szánd rá az időd az elején, míg rájössz a helyes végrehajtásra, mintsem több kárt tegyél magadban, mint hasznot. Kezdetben legyen ennyi akkor, innen folytatjuk, persze csak ha ha szép, kidolgozott testet szeretnél, mert akkor lesz még teendőnk bőven. 

Kockákra fel! 

 

 Ha tetszett a cikkem, és szeretnéd támogatni a munkám, kérlek dobj egy lájkot a  Facebook oldalamra,  esetleg oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr9112705421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása