Weskó

Kicsit elmérték a Mircosoftnál, töltés közben is lemerül a Surface Book 2

2017. november 26. 23:48 - Molnár Balázs L.

surface-book-2-microsoft-740x400.jpg

 Múlt hónapban bemutatkoztak a Microsoft Surface Book 2 modellek, amiket elég komoly hardverrel szereltek fel. Az erősebb modell pedig már egy igazi erőmű, kapott egy nyolcadik generációs i7-8650U-t és egy GTX 1060 dedikált videokártyát, mellé pedig 16 GB LPDDR3 memóriát, akár 1TB-os SSD mellett. Ezzel már nem hogy munkára elég, a legújabb játékok futtatása is gyerekjáték számára.

Persze kis kompromisszummal, illetve nem is játékra tervezték a dolgot, de nagyon úgy tűnik, hogy alá becsülték a fogyasztását a gépnek és ezáltal a tápegység méretét is. Ez annyit tesz, hogy olyan nagy erőforrást igénylő feladatoknál, ami maximálisan kihajtják a gépből a szuflát, azoknál bizony hiába dugja fel az ember töltőre a laptopot, egy kis idő után átcsap negatívba és gyorsabban merül a gép, mint ahogy a tápegység tölteni tudná a gépet.

A laptop fogyasztása egyébként 100-110 wattra rúghat ha kihatjuk a lelkét, míg a táp mindössze 95 wattra képes, ezáltal maximum egy táp csere oldhatja meg teljesen a hibát. A Microsoft elismerte a problémát, majd közölték, hogy próbáljuk ne olyan energia igényes feladatokat végezni rajta és figyeljük az akkumulátor töltöttségét. Illetve a Windows profiloknál tegyük takarékosra vagy kiegyensúlyozottra, semmikép sem maximális teljesítményre. Azért ez kicsit erős, az 1500 dolláros árcímkével szemben. Az már csak hab a tortán, hogy úgy reklámozzák a gépet, mint ami akár 17 órát is vígan elvan egy töltéssel. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr2113396507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása