Weskó

A koncepció jó, a kivitelezés már nem annyira - A mi kis falunk

2017. február 03. 21:30 - Molnár Balázs L.

image.jpg

Az ötlet jó, azonban a kivitelezésen még dolgozni kell.

 Borzasztóan vártam, hatalmas bukta lett. Úgy néz ki, ezzel mások is így voltak, mert durván odavert a nézettségnek a sorozat. Oly annyira, hogy mindent lenyomott idén, ami az RTL-en ment, több mint 1,1 millió ember volt kíváncsi az első részre. Azonban hogy ennyi emberből mennyinek tetszett, az majd csak a jövőheti nézettség eséséből derül majd ki. Nagyon jó volt az alapötlet, zseniális dolgok történnek vidéken, kisebb városokban, falukban. Ott szó szerint minden megtörténhet. Tudjátok, amikor mindenki mindenkit ismer, amikor az öreganyó jobb megfigyelő, mint egy high-tech térfigyelő kamera, amikor flexelésre kelsz szombat reggel, és a kocsma a falu szíve-lelke.

Tovább
komment

Viszlát roaming! - Végre megszűnik az EU-ban

2017. február 02. 20:59 - Molnár Balázs L.

roaming.jpg10 év kellett kellett hozzá, a héten pedig végérvényesen döntésre jutottak az európai jogalkotók, miszerint idén nyártól, június 15-től megszűnik a roaming díj az EU területén. Magán és céges előfizetők számára is egyaránt eltörlésre kerül, viszont a szolgáltatók továbbra is ugyanúgy lemeccselik majd egymással. Azonban nekik is könnyebb lesz egy fokkal, számtalan nagykereskedelmi díj árát csökkentették. Nem is fárasztalak titeket ezzel, hisz mostantól egyáltalán nem vonatkoznak ezek ránk. Csupán a már itthon jól megszokott, az otthoni csomagunk tarifáit számolják majd el, bármelyik EU-s tagállamban is legyünk. Ideje volt, mindenképpen pozitív dolog, sokkal olcsóbban tudunk majd egy-egy nyaraláskor beszélni az itthon maradtakkal. Utazásra fel!

 Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, kövesd a Facebook oldalam, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény.  Ja meg ott az Instagram is, ott is csupa érdekeset osztok meg. ;) 

komment

Az Apple lenyomta a Samsungot

2017. február 01. 19:49 - Molnár Balázs L.

maxresdefault_6.jpg

 Legalábbis 2016 utolsó negyedévében biztosan, egészen pontosan 78,3 millió iPhone került eladásra, ami durván több min 50 millió dollár. Zsebpénz. Ez pedig elég volt ahhoz, hogy a Samsungot lenyomja a tavalyi év utolsó három hónapjában. Egyébként egy hajszálnyival nyert az Apple, azért kicsit árnyaltabb az úgy, mert volt egy kiváló Note 7, amit vittek volna mint a cukrot, csak sajnos a robbanásos ügy betette a kaput. Így azért máris más szemszögből látjuk az almás cég győzelmét.

Tovább
komment

E-tankönyveket az iskolákba

2017. január 31. 18:36 - Molnár Balázs L.

book-ereader.jpg

 Amióta az eszemet tudom, igyekszem mindig a lehető legkevesebb papírt felhasználni. Ezért könyveket is elektronikus formában olvasom. Igen, tudom, megértem azt is aki azt mondja, hogy a nyomtatott könyvnek van egy leírhatatlan érzése. A papír fogása, az illata és a többi. Tudom. Mindenki, aki imád olvasni, tudja milyen érzés ez. Azonban számomra többet jelent, hogy védjem a környezetem, és inkább olvassak elektronikus formában, mint hogy támogassam a  fák eszméletlen nagy mértékű mészárlását. Ide meg az okos olvasó mondhatja, hogy de attól hogy én nem olvasod papír formában, ugyanúgy kivágják a p.csába azokat a fákat. Jogos, és ez így is van. Viszont az én lelkiismeretem tiszta, és tudom hogy a lehető legtöbbet megtettem ebből a szempontból is. Az oktatásban is eléggé erőltetném már az átállást hasonló formában. Ott pedig rögtön jön a válasz, de a könyvkiadóknak nem éri meg, nincs belőle pénzük, nem lesz egy hamar. Sok dolog van itt még a háttérben, ami miatt, még nem valósult meg, na de ebbe nem megyek bele.

Tovább
komment

Ezeknek a sorozatoknak már biztos vége idén

2017. január 30. 13:50 - Molnár Balázs L.

227089_42.jpg

Évről évre rengeteg új sorozat érkezik, és ezek közül mindig van legalább egy-két bitang jó.  Azonban ott van a másik oldal, a kaszák és a lezárások. Sajnos azonban egyszer minden véget ér, így idén is jó pár sorozat adja le a szerelést, köztük rengeteg nagy kedvenccel. Magyarországon eszméletlenül szerették őket, ilyen például a Dr. Csont, Vámpírnaplók, vagy a Grimm, csak hogy párat említsek.

Tovább
komment
süti beállítások módosítása