Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Weskó

Szex egy androiddal?

2017. április 18. 10:45 - Molnár Balázs L.

 dolores_waking_up_westworld_episode_three.png

A Westworld c. sorozat is feszegeti a témát, már csak ezért is érdemes megnézni.

 Kicsit kizökkentett ez az indokolatlanul sok pihenés, elég rendesen bepunnyadtam. :D Viszont nem álltam le teljesen, közben folyamatosan szedtem össze témákat, hogy majd legyen miről beszélgetni a héten. Azt hiszem hét kezdésnek nem is találhattam volna jobb témát, mint a robotokkal való szexelést.

 A RealDoll múlthéten leplezte le az a Harmony nevezetű szexbabáját, ami elvileg okos. Ami annyit tesz, hogy mesterséges intelligenciával vannak felruházva ezek a babák. Méghozzá 12 fajta személyiség és 3 fajta "nehézségi"?! fokozat közt választhatunk. A nehézségi fokozat azt takarja, milyen nehéz is meghódítani a babát, ez pedig csakis a gazdáján múlik, mennyire ügyesen fűzi be az új asszonykát. Ezt pedig elvileg egy mobilos alkalmazáson belül tudjuk állítgatni, illetve későbbiekben valószínűleg valami pénzbefizetéssel későbbiekben frissíteni is tudjuk az aranyost, így újabb funkciókkal felruházva. 18 fajta testtípus közül választhat a vásárló, és az alapmodell 6500 dollártól indul, ami olyan laza kétmillió forint körül mozog, illetve ez egészen felmehet 12000-ig is, attól függ milyen igényei vannak a kedves felhasználónak. Szóval már ha eddig azért vettél szexbabát, mert az legalább csendben van és nem basztat semmiért, akkor lassan lejárt az időd. :D Itt egy videó is róla.

realdoll-reddit-001-480x300.jpg

Szükség van élethű szexbabákra, amikor tele a város, igazi, belevaló csajokkal?

 Korábban már írtam a Hologram feleségről, ami hasonló hülyeségnek gondolok, azonban úgy tűnik van erre igény, hisz rögtön elkapkodták előrendelésben a közel 800.000 forintos eszközt. Azonban felmerült bennem a kérdés, az emberiség miért akarja elérni azt, hogy előállítsunk egy teljesen emberszerű robotot? Mivel lesz jobb nekünk attól, hogy sikerült ténylegesen egy robottal elérni azt, hogy hasonlítson ránk? Aki ismeri a Westworld sorozatot, tavaly indult az HBO-n, pont hasonló témát feszeget. Arról szól, hogy létrehoztak egy mesterséges vadnyugatot, ahol robotok játsszák az embereket, de annyira emberszerűen, hogy már fel sem lehet ismerni őket. Annyira leképezték az emberi testet, folyamatosan fejlesztik a tudatukat, és történeteket írnak rájuk, amik összefüggve ténylegesen egy kisvárost tudnak életben tartani. Ahova pedig a normál ember elmegy kicsit kiereszteni a gőzt, és mivel csupán robotokról van szó, azt tehet velük amit akar. Itt is hasonló célt szolgálnak a robotok, csupán legtöbbször szexuális igények kielégítésére, illetve az ölési vágy megélésre hivatottak. Miért nem inkább az igazi emberi kapcsolatokra figyelünk? Egy robot, akármilyen robot is, nem fogja tudni sosem leképezni úgy az emberi test rezgéseit, mozgásait, magát a lelkét az embernek, hogy ténylegesen emberként tekintsünk rá. Egyáltalán mint már feltettem feljebb, miért akarjuk ezt?

her.jpg

A nő c. film, egy férfi és egy operációs rendszer érzelmekkel teli kapcsolatát mutatja be.

 Miért nem figyelünk inkább egymásra, amikor mindenki megtalálhatná az igazi párját, aki tényleg viszont szereti, és nem egy buta szexbaba aki amúgy mindenféleképpen szeretni fog téged, hisz kifizetted az árát. Hasonlóan a kurvázás intézménye, tele van az utca jobbnál jobb csajokkal, miért fizetnék érte? :D Butaság. Ha már felhoztam egy filmes példát az előbb, gyorsan még egyet megemlítenék, ami számomra kedves és eléggé elgondolkoztató, milyen irányba is haladhatunk. Ez pedig A nő című film lenne. Amiben egy férfinek véget ér a kapcsolata, majd a munkába veti magát. Később letölt egy intelligens asszisztenst, akivel rengeteget beszélget, majd később ettől sokkal több lesz kettőjük között. Érdemes megnézni, elgondolkodtató mennyire is élethű lehet hamarosan egy mesterséges intelligenciával felruházott program, oly annyira, hogy mélyebb érzelmeket is táplálhatunk iránta. Amióta pedig elindultunk ebbe az irányba, mindig felmerül az a kérdés is, vajon mikor lázadnak fel ellenünk a gépeink? Ezt jó pár sorozat és film is megénekelte már, szóval úgy tűnik, valós félelem. Természetesen érdekel ti hogy álltok ehhez a témához, mit gondoltok a robotok jövőben betöltött szerepéről, illetve tényleg egyre kevesebbet érnek majd az emberi kapcsolatok?

 Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, kövesd a Facebook oldalam, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény.  Ja meg ott az Instagramon is, ott is csupa érdekeset osztok meg. ;) 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr4012431615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása