Weskó

Ezek voltak a legjobb filmek idén - Top 10 2017

2017. december 31. 15:35 - Molnár Balázs L.

share.jpg

 Ha már megnéztük, melyik filmek voltak idén a legrosszabbak, akkor az érem másik oldalát is érdemes szemre vételezni, hisz rengeteg jobbnál jobb film készült 2017-ben is. Természetesen a lista még mindig szubjektív, így ha eltér a véleményed, esetleg máshogy gondolod, azzal sincs baj. Kedvencem, amikor egy filmkritikánál a drágalátos hozzászóló beleköt abba, hogy én hány pontot adtam a filmre, mert ő más pontszámot adna. És amit én gondolok, az nem jó. Mert nem gondolhatom jól. Az van jól gondolva, amit ő gondol. És megmagyarázza nekem. Legjobb. Ja, szóval számomra ezek a filmek szállították az idei év legjobb filmes pillanatait, a kritikákat természetesen beszúrtam, amelyikhez írtam, így ha lemaradtál volna róluk, most elolvashatod őket.

Tovább
komment

Ricse, Ricse, Beatrice - Színház kritika + Interjú Kurkó József Kristóffal

2017. december 30. 21:45 - Soltész Daniella

539.jpg

 Színháztörténésznek tanulok. Az egyetemen egy kedves tanárom azt mondta, hogy a színházi élmény nem este hétkor kezdődik, amikor felgördül a függöny, hanem már hamarabb, az előadás kiválasztásánál. Azt hiszem, az én esetemben ez az időpont jóval korábbra tehető, ha a Ricse Ricse Beatrice-ről van szó. Ott jártam a júniusi castingon, mikor táncosokat kerestek az előadásba. A válogató nem végződött számomra szerencsésen, de már akkor tudtam, hogy ezt a darabot látnom kell! Hogy miért? Gondoltam, ahol ilyen dinamikus koreográfia van, már nem lehet unatkozni. Unalmas nem is volt…

Tovább
komment

A homok alatt - Kritika

2017. december 25. 23:46 - Molnár Balázs L.

land_of_mine_photo_christian_geisn_s_2.jpg

Hitler 1940. áprilisában lerohanja Dániát és elfoglalja azt. Dánia partjain pedig több százezer taposóaknát helyeztet el, ha esetleg a Szövetségesek partra akarnának szállni. Adolf Hitler a második világháború vége felé haladván, látván hogy szorul a hurok a nyaka körül, már gyerekeket küldött a frontra, pótolván az emberhiányt. Olyan gyermekeket, akiknek még otthon kellett volna játszaniuk és nem a háború halálos áldozatainak számát gyarapítaniuk. Mint tudjuk, a háborút elvesztették a németek, így Dániából is hazazavarták őket. Azonban a taposó aknák ott maradtak, így valakiknek azt fel kellett számolni. Több ezer német hadifoglyot használtak fel erre a célra a dánok, köztük pedig rengeteg gyermeket is, akik közül csak nagyon kevesen élték túl.

Tovább
komment

Charles Dickens klasszikusa a mai napig fantasztikus - Könyv ajánló

2017. december 25. 18:12 - Kiss.Norbert

maxresdefault_17.jpg

 A karácsonyi közeledtével az ember lelke is díszbe öltözik. Az ünnepi hangulat mindenki számára a meghittséget, a család közelségét jelenti. Ilyenkor a felebaráti szeretet felértékelődik és a legapróbb gesztus is csodákat tehet. A karácsonyi bejgli mellé pedig egy fantasztikus történet dukál, ami remekül foglalja össze az ünnep szellemiségét (nem, nem az ajándékozást). Mint tudjuk, nincs karácsony Kevin nélkül, azonban Charles Dickens klasszikusa, a Karácsonyi ének is kiérdemelhetné ugyanezt a jelzőt.

Tovább
komment
süti beállítások módosítása