Weskó

Hitler a spanom, anyának egy szót se

2018. június 12. 23:42 - Molnár Balázs L.

jojo-rabbit-taika-waititi-hitler-photo.jpg

 Taika Waititi az utóbbi években az egyik legtehetségesebb filmrendezővé nőtte ki magát úgy, hogy közben szerepelt is a filmjeiben. Számomra a Hétköznapi vámpírokkal kezdődött az egész, amiről itt zengtem ódákat, majd a Vademberek hajszájában folytatta azt a zsenialitást, amiért mostanra gyermeki rajongással várom az újabb alkotásait. Viszont utána jött egy Thor: Ragnarok, ami ugyan néha vicces volt, de leginkább már a ló túloldalán voltunk.

Taika Waititi (@taikawaititi) által megosztott bejegyzés,

 

Taika Waititi: Talán a legfurább vacsora, amiben valaha részem volt.

 Nem igazán jött be neki a Marvel túra. Most azonban ismét előveheti az igazi szatirikus arcát, amit olyan természetességgel visz a vászonra, mint nagyon kevesen. Ismét egy elborult ötlettel állt elő, méghozzá egy második világháború idején játszódó történettel, ahol egy német kisfiú, Jojo Rabbit, aki az egyik pillanatban a Hitlerjugend tagja, a másik pillanatban meg rájön, hogy az édesanyja otthon egy zsidó kislányt bújtat. Természetesen szeretné kipaterolni a lánykát otthonról, közben pedig felbukkan egy képzeletbeli barát, maga Adolf Hitler. Idővel pedig már elhiszi, hogy valóságos. (Már most zseni a cucc.)

 Akit amúgy maga Taika Waititi fog alakítani. Természetesen mondanom sem kell, hogy Adolf Hitler Jojo fantáziájának hála a végletekig ki lesz figurázva és sarkítva. Jojo édesanyját Scarlett Johansson fogja alakítani, Sam Rockwell egy náci kapitány szerepében fog remélhetőleg maradandót alkotni, míg Jojo szerepében Roman Griffin fog kalauzolni minket egy nem mindennapi történetben. A legnagyobb fricskát pedig maga az élet adja, ugyanis Taika polinéz származású zsidó. Erre pedig épített is: 

Túl az első héten a Jojo Rabbit. a háború ellenes szatíránk. Alig várom, hogy megoszthassuk a világgal. És amúgy, milyen jobb módja lenne annak, hogy megsértsük Hitlert, mintha egy polinéz zsidó ábrázolja?

Premier dátumról még nincs információ, de mindenesetre jó látni, hogy van olyan rendező, aki humorosan, de mégis fájdalmasan őszintén beleáll olyan témákba, amiket mások messziről kerülnek.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr714044552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása