Weskó

Kezdjük moziban a februárt - Michael Keaton mekit alapít

2017. január 29. 21:15 - Molnár Balázs L.

pokemon_osszefoglalo_5.jpg

Február hónap továbbra is nagy jelentőségű filmes fronton, főleg mert egy olyan semmitmondó események történnek, mint az Oscar díjátadó. Filmpremierekben sem szégyenkezhet az év legrövidebb hónapja, mert lesz itt jóság bőven. Kezdjük is akkor az első héttel, ahol olyan filmekkel találkozhatunk mint a Nyomás utána! újra bemutatása, vagy a Kör című film folytatása. Ha minden jól megy, és miért ne menne, keddenként jön az aktuális heti bemutató, hogy a csütörtöki premierre, illetve a hétvégére már tervezhess. ;) Irány a mozi!

 

Jackie

Mindenki ismeri J.F. Kennedy tragikus történetét, az 1963-as Dallasban történt esetet, amikor is egy mesterlövész lelőtte, majd később belehalt a sérülésbe. A kocsiban mellette utazott felesége, Jackie Kennedy. A film az ő történetét meséli el, akit imádtak az emberek, ő volt az a First Lady, aki nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az emberek közelebbi kapcsolatot ápoljanak a Fehér házzal. J.F.K halála utáni eseményeket mutatja be a film. Főszerepben pedig Natalie Portman.

Bemutató: február 2.


Körök

 Azt hiszem, senkinek nem kell bemutatni a Kör című horrorfilmeket. Eddig két rész készült belőle, a harmadig rész pedig majd tíz évet váratott magára. Most pedig elérkezett Samara bosszúja, viszont, mivel a technológia hatalmasat fejlődött, dobniuk kellett a kazettás megoldást a készítőknek, és újabban az interneten terjed a mára már klasszikussá vált ''7napmúlva'' videó. 

Bemutató: február 2.

 

Az alapító 

A McDonald's a XX.század közepén még csak egy átlagos étterem volt, ahol a McDonald's testvérek agymenése az volt, miként lehetne a lehető leggyorsabban elkészíteni a kaját a megrendeléstől számítva. Ekkor bukkant fel egy turmixgépekkel házaló ügynök, Ray Krock, aki azzal az ötlettel állt elő számukra, amivel az éttermükből az egész világot lefedő, hatalmas franchise márkát tudnának felépíteni. 

Bemutató: február 2.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :)

komment

Vége a találgatásoknak - Itt a Nintendo Switch specifikációja

2017. január 29. 18:48 - Molnár Balázs L.

screen-shot-2016-10-20-at-10-06-16-am.png

 Január hónap szinte csak a Nintendo új konzoljáról szólt, a Switchről. Nem volt ez másképp itt a Weskó-n sem. Felmerült bennem a kérdés, vajon képes lesz-e megugorni a lécet, illetve a hivatalos ára láttán is eléggé felkúszott a szemöldököm. Most pedig vége a találgatásoknak, és azt kell mondjam, eléggé beletaláltam. Arról viszont még nem esett szó, milyen hardverek garantálják ezt a teljesítményt. A kijelzője 6,2 colos kapacitív LCD érintőképernyő, ami 1280x720-as felbontással bír. Ez pipa. GPU fronton pedig az NVIDIA Tegra egyedi megoldása kerül, amit szintén leírtam az előző bejegyzésben. Ez is pipa. Viszont az egyik legfontosabb kérdést, amiről rengeteg pletyka keringett az interneten, az az volt, hogy a konzol dokkolva képes-e a Full HD felbontásra, azaz 1920x1080-ra. Igen, most már biztos, hogy dokkolva képes erre, méghozzá remélhetőleg 60 fps-el. Ezt pedig, HDMI kábelen keresztül tudja leadni.

Tovább
komment

Mérföldkő a javából - 100. cikkesblogbejegyzéseskritika

2017. január 27. 17:34 - Molnár Balázs L.

orgfuture_news.jpg

Nos, ez is meglett. Most pedig újabb célok után kell nézni. Január elég menő hónap volt, minden szempontból, még úgy is, hogy van pár nap belőle még hátra. Tavaly év végére elég elhanyagolt lett a Weskó, decemberben például konkrétan 8 cikket sikerült elkészíteni nektek. Ezért elhatároztam, hogy januártól tolom ezerrel, a cél pedig a napi minimum egy volt (hétköznap). Ennek köszönhetően, a mai nappal bezárólag, 27 bejegyzést sikerült felraknom. Ami pedig több mint háromszorosa a decemberi termésnek. Volt itt minden, a Meseteóriák a köbön sorozattól kezdve, számtalan filmkritika, mostanában beindult a tech rész is, szóval azt hiszem, eddig amit elterveztem, egészen jól működik. Persze néha megesik, hogy nem jön össze valami, de próba szerencse. Ezt pedig az élet minden szegmensére érdemes alkalmazni, mint utólag sírni, mi lett volna ha.. Legalább akkor tudod, te megpróbáltad., max nem sikerül, nagy ügy.. Ellenben sokkal jobb úgy lefeküdni este, hogy nyugodt szívvel állíthatod, ma is mindent megtettél a célod érdekében. A száz cikket pedig közel 50 ezerszer olvasták el, aminek most figyelj!, január hónap több mint a felét generálta. Szóval, ja, meglett a száz, de nincs megállás, megyünk tovább, új célokkal, új tervekkel. Hétfőn pedig újra találkozunk, a szokásos reggeli vagy esti érkezésemben. Jó hétvégét! Következő száznál tali. ;)

 

Legolvasottabb cikkek a Weskó-n mindeddig:

komment
Címkék: 100 jubileum azdruva

Valami új, valami más, valami tökéletes?! - Opera Neon

2017. január 26. 21:46 - Molnár Balázs L.

neon-operacom-big-laptop-630_1.png

 Rettentő fontos dolog az innováció, főleg a 21.században, hisz ha nem tudsz fejlődni, új dolgokkal kielégíteni a folyamatosan nagyobb ingerekre vágyó embereket, nem sokáig választanak téged, ha te egy böngésző vagy. Nos, az Opera böngészőt szerintem nem nagyon kell bemutassam senkinek, mindenki használta már, vagy hallott róla valaha. Most pedig mertek egy nagyot húzni, és kiadták az Opera Neon böngészőt. Amit nagyon, de nagyon eltaláltak. Alapvetően ez nem egy megszokott böngésző, amint elindítjuk, mint a képen is láthatjátok, feldob ikonokat, ami mögött pedig a saját asztalunk látszik. Eszméletlen letisztult, és átlátható az egész cucc.

Tovább
komment

Viszlát letöltés? - Hamarosan érkezhetnek a telepítés nélküli appok androidra

2017. január 25. 20:17 - Molnár Balázs L.

android-instant-apps.png

Nincs letöltés, csak a móka.

 Gondolom már rájöhettetek a címből, és a képből is, mit takar az Instant appok fogalma. Tulajdonképpen, úgy használhatjuk majd az alkalmazásokat, hogy egyáltalán nem kell majd letöltenünk őket. Erről a funkcióról még tavaly tett említést a Google, azonban most már elkezdték tesztelni a megoldást. Egyelőre viszonylag szűk körben, a Periscope, a Wish, a BuzzFeed és a Viki csatlakozott a tesztelők közé. Itt szeretnék lepróbálni előszőr, mennyire is van igény erre a megoldásra. Szerintem nagyon jó ötlet, és megoldás lehetne mindenféleképpen. Egy részről, a fejlődő országokba szánt mobilokba általában eszméletlen kis tárhelyet raknak, hogy a lehető legolcsóbbá tegyék őket.

Tovább
komment

Oscar-díj 2017 - Itt vannak a jelöltek

2017. január 24. 18:55 - Molnár Balázs L.

2017-oscars-89th-academy-awards.jpg
Az a furcsa helyzet állt elő idén, hogy konkrétan a legjobb film kategóriában szereplő filmek közül egyedül csupán az Érkezés-t láttam. Viszont, február 26-ig valószínűleg pótlásra kerül pár darab, így a listát is jobban át fogom látni hamarosan. Tavaly könnyű volt a helyzet, imádtam a Spotlight-ot, teljes mértékben megérdemelten nyert. Itt azonban, mivel csak az Érkezés láttam, lemerem fogadni előre, hogy nem Denis Villeneuve filmje lesz a győztes. Hisz van egy Holdfényünk, ami néger srácokról szól, akik időközben rájöttek hogy melegek, majd van egy A számolás jogán-k, ahol ismét csak a néger nők helyzetéről regél nekünk a hidegháború alatt, illetve a mindenki által istenített Kaliforniai álom is gyanúsan befutó lehet. Azt hiszem, nem mondok újat, hogy ilyen témák feldolgozásával elég nagy esélyük van. A legjobb pedig, hogy ismét magyar film van az Oscaron! A Mindenki a rövidfilm kategóriában fog indulni, és remélhetőleg ismét magyar Oscarnak örülhetünk.  Dobd meg kommentben, te hogy gondolod, kategóriánként ki lehet az esélyes. A díjátadó február 26-án, míg a műsorvezető Jimmy Kimmel lesz.
 
 

Legjobb film:

Érkezés
Fences
A fegyvertelen katona
Hell or High Water
A számolás joga
Kaliforniai álom
Oroszlán
A régi város
Holdfény

Legjobb rendező:

Denis Villeneuve – Érkezés
Mel Gibson – A fegyvertelen katona
Damien Chazelle – Kaliforniai álom
Kenneth Lonergan – A régi város
Barry Jenkins – Holdfény

Legjobb színész:

Casey Affleck – A régi város
Andrew Garfield – A fegyvertelen katona
Ryan Gosling – Kaliforniai álom
Viggo Mortensen – Captain Fantastic
Denzel Washington – Fences

Legjobb színésznő:

Isabelle Huppert – Elle 

Ruth Negga – Loving 
Natalie Portman – Jackie 
Emma Stone – Kaliforniai álom
Meryl Streep – Florence: A tökéletlen hang

 

Legjobb férfi mellékszereplő:

Mahershala Ali – Holdfény
Jeff Bridges – Hell or High Water
Lucas Hedges – A régi város
Dev Patel – Oroszlán
Michael Shannon – Éjszakai ragadozók

Legjobb női mellékszereplő:

Viola Davis – Fences
Naomie Harris – Holdfény
Nicole Kidman – Oroszlán
Octavia Spencer – A számolás joga
Michelle Williams – A régi város

Legjobb eredeti forgatókönyv:

Taylor Sheridan – Hell or High Water
Damien Chazelle – Kaliforniai álom
Yorgos Lanthimos & Efthimis Fillippou – The Lobster
Kenneth Lonergan – A régi város
Mike Mills – 20th Century Women

Legjobb adaptált forgatókönyv:

Eric Heisserer – Érkezés
August Wilson – Fences
Allison Schroeder & Theodore Melfi – A számolás joga
Luke Davis – Oroszlán
Barry Jenkins – Holdfény

Legjobb animációs film:

Kubo és a varázshúrok
Vaiana
Életem Cukkiniként
A vörös teknős
Zootropolis – Állati nagy balhé

Legjobb idegen nyelvű film:

Land of Mine (dán)
Az ember, akit Ovénak hívnak (svéd)
The Salesman (iráni)
Tanna (ausztrál)
Toni Erdmann (német)

Legjobb dokumentumfilm:

Fire at Sea
I Am Not Your Negro
Life, Animated
OJ: Made In America
13th

Legjobb rövid dokumentumfilm:

Extremis
4.1 Miles
Joe’s Violin
Watani: My Homeland
The White Helmets

Legjobb animációs rövidfilm:

Blind Vaysha
Boorowed Time
Pear Cider and Cigarette
Pearl
Piper

Legjobb rövidfilm:

Ennemis Interieurs
La Femme et le TGV
Silent Nights
Sing
Timecode

Legjobb fényképezés:

Holdfény – James Laxton
Silence – Rodrigo Prieto
Oroszlán – Greig Fraser
Kaliforniai álom – Linus Sandgren
Érkezés – Bradford Young

Legjobb vizuális effektusok:

Mélytengeri pokol
Doctor Strange
A dzsungel könyve
Kubo és a varázshúrok
Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet

Legjobb díszlet:

Érkezés
Legendás állatok és megfigyelésük
Ave, Cézár
Kaliforniai álom
Utazók

Legjobb jelmez:

Szövetségesek – Joanna Johnston
Legendás állatok és megfigyelésük – Colleen Atwood
Florence: A tökéletlen hang – Consolata Boyle
Jackie – Madeline Fontaine
Kaliforniai álom – Mary Zophres

Legjobb smink:

Az ember, akit Ovénak hívnak – Eva von Bahr és Love Larson
Star Trek: Mindenen túl – Joel Harlow és Richard Alonzo
Suicide Squad – Öngyilkos osztag – Alessandro Bertolazzi, Giorgio Gregorini és Christopher Nelson

Legjobb vágás:

Érkezés
A fegyvertelen katona
Hell or High Water
Kaliforniai álom
Holdfény

Legjobb hangkeverés:

Érkezés
A fegyvertelen katona
Kaliforniai álom
Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet
13 óra: Bengázi titkos katonái

Legjobb hangalkotás:

Érkezés
Mélytengeri pokol
A fegyvertelen katona
Kaliforniai álom
Sully – Csoda a Hudson folyón

Legjobb eredeti filmzene:

Jackie – Mica Levi
Kaliforniai álom – Justin Hurwitz
Oroszlán – Dustin O’Halloran and Hauschka
Holdfény – Nicholas Britell
Utazók – Thomas Newman

Legjobb eredeti betétdal:

“Audition (The Fools Who Dream) – Kaliforniai álom
“City Of Stars – Kaliforniai álom
“Can’t Stop The Feeling – Trollok
“The Empty Chair” – Jim: The James Foley Story
“How Far I’ll Go” – Vaiana

Filmek jelöléseik száma szerint:

Kaliforniai álom – 14
Érkezés – 8
Holdfény – 8
A régi város – 6
A fegyvertelen katona – 6
Oroszlán – 6
Fences – 4
Hell or High Water – 4
A számolás joga – 3
Jackie – 3
Florence: A tökéletlen hang – 2
Az ember, akit Ovénak hívnak – 2
Kubo és a varázshúrok – 2
Vaiana – 2
Mélytengeri pokol – 2
Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet – 2
Legendás állatok és megfigyelésük – 2
Utazók – 2
 
komment

Széttörtem - Kritika

2017. január 23. 21:48 - Molnár Balázs L.

vissza_a_jovobe_tenyek_4.jpg

Egyszer valaki azt mondta nekem, hogy ő nem szeret filmek közben gondolkodni, csak bambulni és vegetálni. Na, vele azóta nem tartom a kapcsolatot. M. Night Shyamalan új filmjéről már biztosan mindenki hallott, olvasott, látott valamit az elmúlt hetekben, hisz elképesztő hype övezte. Nem szoktam felülni a hype vonatra, mindig megyek a saját fejem után, ahogy kell. Gondolom arról is olvastatok, hogy a rendező már-már újra magára talált a Hatodik érzék sikere után, amit követett jó pár borzalmas film. Nos, lássuk mit alkotott most, az egykor hatalmas tehetségnek kikiáltott M. Night Shyamalan, és ahogyan én láttam. A történet szerint, Kevin disszociatív identitászavarban szenved, amiből már 23 személyiségét ismeri a pszichológusa.

Tovább
komment

Címet és plakátot kapott a Star Wars 8 - Eszméletlen

2017. január 23. 17:25 - Molnár Balázs L.

1280px-star_wars_logo_svg.png

Azt hiszem ez az a blogbejegyzés, amikor nem kell semmit mondanom, csupán csendben ámulni, és csorgatni a nyálunk a soron következő Star Wars filmre. Ahogy a cím is sejteti, valószínűleg folytatódik Luke sztorija. Amint érkezik valami fejlemény a filmről, hozom. Előzetesről nem tudni semmit, azonban a film külföldi bemutatójának dátuma 2017. december 15, szóval van idejük beindítani a hype gépezetet. Erre tessék:

16265506_621116248078621_5266981918303867083_n.jpg

komment
süti beállítások módosítása